En Sıcak Konular

'AB, müzakereleri askıya alabilir' iddiası

24 Şubat 2014 14:21 tsi
'AB, müzakereleri askıya alabilir' iddiası 'AB, müzakereleri askıya alabilir' iddiasıİngiliz Times gazetesi, Erdoğan'ın otokratik yönetime kaymaya başladığına dair kaygılar nedeniyle Türkiye ile müzekerelerin askıya alınabileceğini ileri sürdü

'AB, müzakereleri askıya alabilir' iddiası

 

 

Dünya

 

 

'AB, müzakereleri askıya alabilir' iddiasıİngiliz Times gazetesi, Erdoğan'ın otokratik yönetime kaymaya başladığına dair kaygılar nedeniyle Türkiye ile müzekerelerin askıya alınabileceğini ileri sürdü
Times gazetesi, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yle müzakereleri askıya alabileceğini öne sürdü. Gazete, buna gerekçe olarak "Erdoğan'ın otokratik yönetime kaymaya başladığına dair kaygıları" gösterdi.

MİT'in yetkilerini artıran yasa tasarısı ve Meclis'ten geçen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yasasına gönderme yapan gazetenin haberinde, şöyle dendi: "Müzakereleri sonlandırma baskısı Ankara'nın Batılı müttefiklerinin, özgürlükleri kısıtlayan ve Erdoğan'a yeni yetkiler veren yasal düzenlemelere karşı kaygılarını ifade etmeye başladığı bir döneme rastlıyor."

5 Mart'ta oylama

Gazeteye göre 5 Mart'ta AB Dışişleri Bakanları Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu'nu Türkiye İlerleme Raporu'nda Ankara'nın birliğe katılımının yerinde olup olmadığını gözden geçirmeye çağıran bir değişiklik önergesini oylayacak.

Önergede, Parlamento ve Komisyon'un "Türkiye için tam üyelik dışında bir alternatifin en azından orta vadede daha uygun olup olmadığını" değerlendirmesi isteniyor. BBC'de yayınlanan habere göre de Times katılım sürecinin demokratik ilkelerin ihlali durumda askıya alınabileceğini belirtiyor.

'Katılım süreci varmış gibi yapmak maskaralık'

Uzun bir süredir Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyen Avrupa Parlamentosu'nun İngiliz üyelerinden Andrew Duff da gazeteye verdiği demeçte, "Şu anda gerçek bir katılım süreci varmış gibi yapmak maskaralıktan başka bir şey değil. Süreç sonbaharda askıya alınmazsa sürpriz olur" dedi.

Duff, "Bence Türkiye Kopenhag kriterlerini bizim bir sonuca varmamızı sağlayacak kadar bir süre ve derecede ihlal etti" dedi ve AB Komisyonu üyelerinin atanacağı ekimdeki katılım sürecinin askıya alınabileceğini söyledi.

Gazete Duff'ın, Avrupa Parlamentosu'nda "Türkiye fobisi" olan milletvekillerine şimdi Ankara'nın eski destekçilerinin de katılarak "Erdoğan ortadan kayboluncaya ya da AKP içindeki ılımlılar tarafından sınırlandırılıncaya kadar müzakerelerin durdurulması" çağrısında bulunduğunu belirtti.


Bu haber 1,373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,564 µs