En Sıcak Konular

Beyaz Eşya Devi Çamaşıra Geldi

27 Şubat 2014 09:58 tsi
Beyaz Eşya Devi Çamaşıra Geldi İtalyan Indesit, Türkiye’de buzdolabının ardından çamaşır makinesi de üretecek. Manisa’da ekimde açılacak 35 milyon euro’luk yeni fabrika, 750 kişiye istihdam sağlayacak

Beyaz Eşya Devi Çamaşıra Geldi

 

Milliyet

 

 

İtalyan Indesit, Türkiye’de buzdolabının ardından çamaşır makinesi de üretecek. Manisa’da ekimde açılacak 35 milyon euro’luk yeni fabrika, 750 kişiye istihdam sağlayacak

İtalyan beyaz eşya devi Indesit, Türkiye’deki 20. yıldönümünde ikinci fabrikasının yatırımına başladı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan ve toplam yatırım bedeli 35 milyon euro olan fabrika ekim ayında üretime geçecek.

Yaklaşık 750 kişiye istihdam sağlaması planlanan fabrikada yılda 1 milyon 400 bin adet çamaşır makinesi üretilecek. İhracat odaklı çalışacak fabrikada üretimin yüzde 75’i başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yurt dışına satılacak.
Indesit CEO’su Marco Milani, Manisa’da kurulacak fabrikanın yatırım toplantısında yeni yatırımın Türkiye’ye olan güvenlerini perçinlediğini belirterek, şunları söyledi:
“Indesit Company, soğutucu fabrikası, deposu ve yeni çamaşır makinesi fabrikasıyla Manisa OSB’de toplam 124 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteriyor olacak. Türkiye, stratejik konumu, istikrarlı ekonomisi, genç nüfusu ve dinamik iş gücü gibi avantajlarının yanı sıra son dönem imza attığı ekonomik başarılarla da Indesit Company için faaliyet gösterdiği coğrafyada en önemli ülkelerden biri haline geldi. Yeni yatırımımız Türkiye’ye olan güvenimizi perçinlendi ve büyüme hızımızı daha da artıracak.”

Payı yüzde 9’u buldu
Son fabrika ile 20 yılda Türkiye’deki yatırımlarının 150 milyon euro’ya ulaştığını açıklayan Milani, “Türkiye’de pazar payımız yüzde 9’a ulaştı. 320 satış noktamız var ve istihdam 1000 kişiye ulaştı. Yatırımlar devam edecek” dedi.


 

‘Doğum sancısı çekiyoruz’
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye’nin bugün yaşadığı sıkıntılardan en kısa sürede kurtulacağını, bunların sağlıklı doğum  sancıları olduğunu söyledi.
Zeybekçi yabancı sermayenin önemine dikkat çekerek, “Kim bu ülkenin yatırım ortamına, kazanımlarına ortak olmaya geldiyse, hoşgeldi, başımızın üzerinde yeri var” dedi.
Türkiye’nin endişe edilen ve birilerinin ön gördüğü gibi orta gelir tuzağına çekilemeyeceğini söyleyen Zeybekçi, “Türkiye’yi inşallah tüm bu çalışmalarımızla cesaretimizle bu tuzaklara düşürmeyeceğiz. Yaşanılanlar sağlıklı doğum sancıları. Türkiye 2023 hedeflerine ilerlemeye devam ediyor” dedi.  

Made in Türkiye gururu
Indesit Türkiye Başkanı Neriman Ülsever ise, “Yeni fabrikamızla yeni ihracat rekorları kırmaya devam edeceğiz. Bizi gururlandıran buzdolaplarımızdan sonra, ‘Made in Türkiye’ diyeceğimiz yeni bir ürün gamını sunuyoruz” dedi.


Bu haber 1,519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,108 µs