En Sıcak Konular

Ataşehir’de %1 Kdv’li Evler Satışa Çıktıataşehir’de %1 Kdv’li Evler Satışa Çıktı

28 Şubat 2014 09:52 tsi
Ataşehir’de %1 Kdv’li Evler Satışa Çıktıataşehir’de %1 Kdv’li Evler Satışa Çıktı Kentart İnşaat tarafından kentsel dönüşüm yasası kapsamında inşa edilen Terre Ataşehir projesinde konut, ofis ve mağazaların satışlarına başlandı.

Ataşehir’de %1 Kdv’li Evler Satışa Çıktıataşehir’de %1 Kdv’li Evler Satışa Çıktı

 

Milliyet

 

 

Kentart İnşaat tarafından kentsel dönüşüm yasası kapsamında inşa edilen Terre Ataşehir projesinde konut, ofis ve mağazaların satışlarına başlandı. Projedeki konutlar için yüzde 1 KDV uygulanıyor
Kentart İnşaat tarafından Ataşehir’e çok yakın bir yerde yapılan Terra Ataşehir projesi satışa çıktı. Kentart İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Aydemir, geçen yıl haziran ayında ön tanıtımı yapılan projede yıkım ruhsatları aldıklarını belirterek, kazı ve hafriyat ruhsatlarını alacaklarını ve ardından da inşaat ruhsatını alarak projeye başlayacaklarını söyledi.
Süreyya Aydemir, projedeki konut, ofis ve mağazaları satışa çıkardıklarını belirterek, şu anda satışa çıkmalarının önünde herhangi bir engelin bulunmadığını söyledi. Süreyya Aydemir, projedeki 50 dairenin satışını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Şimdi tüm üniteleri satışa çıkardık. Ticari ünitelerin fiyatları 135 bin liradan başlıyor, metrekareye göre fiyat artıyor. Fiyatların 270 bin lirayı görmesini bekliyoruz” dedi.

388 ünite bulunuyor
Aydemir, 124 mağaza, 38 ofis ve 226 konut olmak üzere toplamda 388 ünite bulunduğunu kaydederek, “Normalde ticari üniteler sona bırakılır ama biz öyle yapmadık. Daha önce olduğu gibi bundan sonraki projelerimizde de yatırımcılara kazandırmak istiyoruz. Bu nedenle çok uygun fiyatlardan satışları başlattık” diye konuştu.
Süreyya Aydemir, projedeki konutların metrekare satış fiyatlarının 3.750 lira olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz haziran ayında 42 metrekarelik evlerin fiyatı 96 bin liraydı. Şimdi 155 bin liralara yükseldi. Bu fiyatlar daha da artacaktır. Beklentimiz ise 300 bin lirayı görmesi” şeklinde konuştu.

2015 Ekim’de bitecek
Süreyya Aydemir, 40 milyon lira maliyeti olan projenin butik yapısına karşın fonksiyonel olduğunu ve karma kullanıma sahip olduğunu anlatarak, toplamda 19 kattan oluşan Terra Ataşehir’in 5 katının otoparklara ayrıldığını vurguladı. Projenin Ataşehir finans merkezine 1000 metre uzaklıkta yer aldığını dile getiren Süreyya Aydemir, “Toplamda 37 bin metrekarelik inşaat alanımız var. 260 noktadan kazık çakacağız ve çok sağlam bir bina yapacağız. Projeyi 2015 yılının ekim ayında teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.


Yeni yasadan faydalandı
Süreyya Aydemir, Terra Ataşehir’in yaklaşık 4 bin metrekarelik arsasının yüzde 75’inin kendilerimne ait olduğunu anlatarak, 12 parselden oluşan projenin aynı zamanda kentsel dönüşüm projesi olduğunu söyledi. Arsaları tek tapuya dönüştürdüklerini ve kentsel dönüşüm yasası kapsamında projeyi geliştirdiklerini anlatan Aydemir, bu nedenle konutların satışında yüzde 1 KDV uyguladıklarını kaydetti.

Dönüşüme odaklandı
Süreyya Aydemir, Terra Ataşehir’in dışında İstanbul’un farklı bölgelerinde dönüşüm projeleri yapmak istediklerini belirterek, bu kapsamda Bağdat Caddesi ve Eyüp’te görüşmeleri yaptıklarını dile getirdi. Aydemir, Erenköy’de 36 dairelik bir binayı yıktıklarını 56 dairelik 15 katlı bi proje yaptıklarını ifade ederek, Alay Erenköy adındaki projeyi bu yılın eylül ayında teslim edeceklerini söyledi. 

 

Fransa’daki açılış gecesine yine Nef imza atacak
Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı olarak kabul edilen MIPIM’in 25. yıl açılış gecesi Nef’in sponsorluğunda gerçekleştirilecek.
Dünyada 27 trilyon dolarlık gayrimenkul pazarının en önemli fuarlarından olan MIPIM, bu sene 11-14 Mart 2014 tarihleri Fransa Cannes’da yapılacak.
Fuarda Türkiye, onur ülkesi sıfatını Brezilya ve Rusya ile paylaşacak. 7 bin 500 firma ve 20 binin üzerinde ziyaretçinin katılması beklenen fuarın 11 Mart 2014 günü düzenlenecek açılış gecesine ev sahipliği yapacak Nef, Türkiye’nin tanıtımını da katkı sunacak.
Geçtiğimiz yıl yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını söyleyen Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, 2013 yılında düzenlenen görkemli açılışın ardından çok güzel övgüler aldıklarını belirtti.
Timur, “Bu sene de buradaki yatırımcılara projelerimizle birlikte keşiflerimizi tanıtmaktan ve Türkiye’nin, bulunduğumuz coğrafyanın en gelişmiş ülkesi olduğu mesajını tüm dünyaya vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi. 

‘Yabancı yatırımcıdan büyük ilgi görüyoruz’
Geçtiğimiz yıl fuardan dünyaca ünlü mimarların tasarladığı projeler ile Foldhome, Foldoffice ve Garantili Proje gibi keşiflerine gösterilen yoğun ilgi neticesinde, önemli iş birlikleri ve dünyaca tanınmış yabancı yatırımcılardan aldığı proje geliştirme teklifleri ile döndüklerini belirten Erden Timur, bu yıl da yabancı yatırımcı ve fonların şimdiden fuarda gerçekleştirebilecekleri görüşmeler için kendileri ile iletişime geçtiklerini ifade etti.

 

İnşaatta borç arttı ekonomide risk oluştu
ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, inşaat sektörünün bankalara olan borcunun son dönemde arttığına dikkat çekti. İnşaat sektörünün bankalara olan 85 milyar liralık borcunun Türk ekonomisi için risk taşıdığını söyleyen Karabulut, “Bu durum, Türk ekonomisi için büyük risk unsuru” dedi.
Merkez Bankası verilerine göre inşaat sektörünün bankalara olan kredi borcunun 2004 yılında 4 milyar 638 milyon TL ve 2011 yılında 49 milyar TL seviyesindeyken bu miktarın 2013 yılı sonunda 85 milyar TL’ye yükseldiğini belirten Karabulut, “İnşaat sektörünün borçluluk miktarının yüksekliği büyük risk oluşturmakla birlikte 200’den fazla sektörü etkileyen bu sektörde yaşanabilecek sıkıntı, Türkiye’de bankacılık ve reel sektörde ciddi sıkıntılara yol açabilir” dedi.
İstanbul’da yeni konut fiyatlarının 2010 yılından bu yana yüzde 63.4 arttığına işaret eden Yeliz Karabulut, “4 sene önce 100 bin liraya satılabilen bir daire bugün 163 bin 400 lira. Bu dönemde enflasyon incelendiğinde ise birikimli enflasyon yüzde 34 yani yeni konut fiyatları enflasyonun üzerinde yüzde 29.4 değer kazandı” diye konuştu.

‘Kârdan feragat ediyorlar’
Faizlerin yükselmesiyle alıcıların maliyetlerinin arttığını ifade eden Yeliz Karabulut, “Satıcıların da bir kısmı kârından feragat ediyor. 2013 ilk, 2. ve 3. çeyrekte sırasıyla yüzde 5.93, yüzde 7.57 ve 8.69 büyüme gösteren sektör sert bir ivme kaybı yaşayabilir. Türkiye’nin 2013’te tahminen yüzde 4 büyüme gerçekleştirdikten sonra 2014’te yüzde 1.5-2 arasında bir büyüme göstermesi bu sektörde ciddi sıkıntılar yaratabilir” dedi. Karabulut, “Türkiye 2012’de yüzde 2.2 büyüme gerçekleştirdiğinde, inşaat sadece yüzde 0.59 büyüme gerçekleştirebilmişti, sektörün borcu ise 69 milyar TL idi. O zamanlarda sıcak para girişi yoğun olduğu için bu durum kaldırılabilmişti fakat 2014 yılında böyle bir giriş bekleniyor” diye belirtti.

‘Siyaset sektörü etkileyecek’
2013 yılında FED’in parasal genişlemeden çıkacağı açıklamaları ve yurtiçinde siyasi riskin artması ile birlikte TL’nin hızla değer kaybettiğini hatırlatan Karabulut, şunları söyledi:
“Merkez Bankası, 2013’te sıkılaştırmaya gitti ve 2014 Ocak ayında ise kurlardaki aşırı yükseliş ve oynaklık sebebi ile faiz artırmak zorunda kaldı. Geçtiğimiz iki sene içinde düşük kredi faizleri ile birlikte konut talebi arttı ve sadece İstanbul’da yeni konut fiyatları 2012 başından bu yana yüzde 38 artış gösterdi. 2014 yılında siyasi gerilim ve faizlerdeki yükseliş nedeniyle bu sektörün büyümesinin önemli derecede etkileneceği aşikâr. Son dönemde sıkça gördüğümüz konut kampanyaları da bunun açık bir göstergesi.”

 

19 milyon konutun 150 bini ‘kimlik’ aldı
Türkiye’deki binaların enerjiyi daha verimli ve tasarruflu kullanmaları için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmaları doğrultusunda hazırlanan Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alma zorunluluğu ile Türkiye’de şimdiye kadar 19 milyon konuttan 150 bini EKB aldı.
Konuyla ilgili konuşan Filli Boya Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, “Ülkemizde enerjinin yaklaşık % 37.2’sini binalarda, binalarda harcadığımız toplam enerjinin de % 70’ini de bina ısıtmasında kullanıyoruz. Bu durum, ülkemizdeki toplam enerjinin % 26’sını binaları ısıtmak için harcadığımızı gösteriyor” dedi.

Yüzde 50 tasarruf ediyor
Dindoruk, “Toplam enerjimizin yaklaşık % 75’ini ve doğalgazımızın neredeyse % 100’ünü ithal yollarla tedarik ettiğimizi göz önünde bulundurursak, binalarda uygulanacak olan verimliliğinin ne kadar önemli olduğunu görebiliriz” diye konuştu.
Binalarda tüketilen enerjiyi azaltmak için, alınacak tedbirlerin EKB ile belgelendirilmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Dindoruk, “Isı yalıtımı sonrası alınmış EKB ile konutların sahibi veya kiracısı hem ısı yalıtımının sağladığı % 50 tasarruftan istifade ediyor, hem de binanın alım-satımdaki değerinin artmasını sağlıyor” dedi.

 

3 Mart’a kadar eski fiyatlarla satış yapıyor
Mom Yapı, dairelerin yüzde 90’ının sahiplerini bulduğu projesi Glow3’ten ev sahibi olmayı planlayanlara farklı bir kampanya yapıyor. Buna göre, 3 Mart tarihine kadar projeden daire satın alanlar, geçtiğimiz yılın fiyatları ile ev sahibi olabiliyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 daire satışlarının sürdüğü Glow3, Çekmeköy’de inşa ediliyor.
Şile Otobanı’na ve Üsküdar-Alemdağ metro durağına yürüme mesafesinde yer alan projenin açık alanlarında yetişkin ve çocuk yüzme havuzu, güneşlenme terası, iç bahçe çocuk oyun alanı, seyir bankları, kamelyalar, bisiklet ve yürüyüş parkuru bulunuyor.
239 daireden oluşan proje, 2012 yılının Haziran ayında tamamlanıp, teslime hazır hale getirildi.

 

‘Dönüşümün anahtarı yaşam tasarımı olacak’
Kentsel dönüşümle ilgili değerlendirmelerde bulunan Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, kentsel dönüşümün sadece yapısal bir dönüşüm olmaması gerektiğinin altını çizdi.
Alaeddin Babaoğlu, “Dönüşüm, kentin sürdürülebilirliğine, insanların yaşam haklarına katkıda bulunmalı. 21.yüzyıl’da kentlerdeki dönüşümün anahtarı tasarım olmalı” dedi.
Türkiye’de yapısal dönüşümün daha önce de yapıldığına dikkat çeken Babaoğlu, “Gecekondular apartmana sonra apartmanlar sitelere dönüştürüldü. Ancak bu çalışmalarda hep bir eksiklik oldu. Şimdi deprem nedeniyle yeni dönüşümlere başlandı. Ancak bu süreç farklı kavramlarla sorgulanmalı” diye konuştu.

 

Allure Tower için ön satışlara başlandı
Nisan ayının başında lansmanı yapılacak Allure Tower için ön satış süreci başladı. Doruk GYO Şehircilik tarafından hayata geçirilen projede, deniz ve göl manzarası bulunuyor.
Avcılar’da yükselen projeyle ilgili bilgi veren Doruk GYO Şehircilik Yönetim Kurulu Başkanı Akay Tambulut, “29 katlı, 400 adet rezidans daire ve home office’ten oluşan projemiz, 10 dönüm arazi üzerinde yükseliyor” dedi. 70 – 84 metrekare arası 1+1, ve 85 – 140 metrekare arasında 2+1 olmak üzere farklı tip daire seçeneklerinin bulunduğu projede kafeterya, yüzme havuzu, hamam, sauna, fitness salonu, çocuk oyun alanları, tenis kortu, basketbol sahası ve toplantı salonları bulunuyor.

 

Resicon, danışmanlık hizmetinde atağa geçti
Beyoğlu Grup’un Pazarlama ve Satış Danışmanı, Resicon oldu. Resicon, Beyoğlu Grup’a geliştirmekte olduğu Ispartakule bölgesindeki yeni projesinde danışmanlık hizmetleri verecek.
‘Proje ve Konsept Geliştirme Danışmanlık Hizmeti’ ve ‘Proje Pazarlama ve Satış Danışmanlık Hizmeti’ verecek olan Resicon’un proje geliştirme, pazarlama, satış danışmanlığı verdiği müşterileri arasında Torunlar GYO ve NEF gibi sektörün önemli gayrimenkul geliştirme firmaları da yer alıyor.
Resicon CEO’su Aybars Kızılsencer, Resicon ortaklarının daha önce profesyonel olarak çalıştığı firmalardan edindikleri deneyim ve tecrübelerini en itinalı biçimde yeni projelere entegre ettiklerini belirtti.


Bu haber 1,741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,711 µs