En Sıcak Konular

'Cepteki maktu vergi gözden geçirilsin'

28 Şubat 2014 10:05 tsi
'Cepteki maktu vergi gözden geçirilsin' Avea CEO’su Erkan Akdemir, uygulanan vergi sisteminin pahalı telefonu teşvik ettiğini, ucuz telefonların ise maliyetini artıran bir noktaya geldiğini söyledi.

'Cepteki maktu vergi gözden geçirilsin'

 

Milliyet

 

 

Avea CEO’su Erkan Akdemir, uygulanan vergi sisteminin pahalı telefonu teşvik ettiğini, ucuz telefonların ise maliyetini artıran bir noktaya geldiğini söyledi.
Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress 2014’e katılan Avea CEO’su Erkan Akdemir, Türkiye'de iletişim sektörüne uygulanan vergileri değerlendirdi. Akdemir, Türkiye’de var olan vergi sisteminin ucuz telefonların satın alma maliyetini artırır hale getirdiğini ancak bunun yapılacak bazı yeni düzenlemelerle iyileştirilebileceğine dikkat çekti. Akdemir, "Türkiye’de cep telefonlarına uygulanan bir vergi rejimi var. Bu vergi rejimi şu anda, pahalı telefonu teşvik eden, ucuz telefonların ise satın alma maliyetini artıracak bir noktaya geldi. Bu kapsamda, uygulamaya konduğunda bir anlamı olan 120 TL’lik maktu verginin gözden geçirilmesinin zamanı geldi."


'25 DOLARLIK TELEFON 300 LİRAYA ÇIKIYOR'

Erkan Akdemir, kongrede tanıtımı yapılan 25 ve 50 dolarlık cep telefonlarının Türkiye'de 300 TL bandından aşağıda olmayacağını ve bunun da vergilerden kaynaklandığını belirtti.

'ÜCRETLER BÜYÜMEYİ DÜŞÜRDÜ'

Açıklamaları sırasında sağlanan konuşma hizmetleri üzerindeki vergilere de değinen Akdemir, ara bağlantı ücretlerinden alınan vergilerin pazarı daralttığını vurguladı. Akdemir, "Ara bağlantı ücretlerindeki düşüş nedeniyle Avea'nın büyüme rakamı aslında yüzde 15 olacakken, yüzde 11 olarak gerçekleşti" dedi.

'SIKINTILAR ORTAK'

Akdemir, "Burada katıldığımız toplantı ve oturumlarda gördük ki tüm dünyada operatörler artan yatırım yükümlülükleri, yüksek frekans kullanımı, yüksek vergiler ve özellikle devletlerin telekom operatörlerinden büyük beklentileri gibi konularda ortak sıkıntılar yaşamaktalar" şeklinde konuştu.


Bu haber 1,408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,899 µs