En Sıcak Konular

İşte inovasyon ödülünü kazanan firma

28 Şubat 2014 10:13 tsi
İşte inovasyon ödülünü kazanan firma İSTANBUL Sanayi Odası "İnovasyon Ödülleri" sahiplerini buldu. Büyük Ödül Viko Elektrik ve Elektronik adlı firmaya verildi.

İşte inovasyon ödülünü kazanan firma

 

 

Hürriyet

 

 

İSTANBUL Sanayi Odası "İnovasyon Ödülleri" sahiplerini buldu. Büyük Ödül Viko Elektrik ve Elektronik adlı firmaya verildi.

Beşiktaş İSO Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKİYE SEÇİMLE BİRLİKTE SIKINTILARI ATLATACAK
Ödül töreninde konuşan Bakan Fikri Işık, "Önceleri en çok vergi veren, en çok ciro yapan, en çok işçi çalıştıran şirkete ödül verilirdi. Artık en inovatif şirkete, en fazla Ar-Ge yapan şirkete ödül veriliyor. Demek ki artık Türkiye, inovasyon ve Ar-Ge anlayışı noktasında bir aşamaya gelmiş. İnovasyon ve Ar-Ge’nin sanayici ve üretici için önemli gündem maddesi haline gelmesi Türkiye için bir kazanç" dedi.

"ÜNİVERSİTE İLE SANAYİ KATOLİK NİKAHI İLE EVLENMELİ"
Bakan Işık, "Eğer ihracatta 500 milyar doları yakalayacak isek, teknoloji düzeyimizde vites büyütmeye ihtiyacımız var. Artık kendi inovasyon ve Ar-Ge’mizi kendimiz yapmalıyız. Çünkü bu düzeyde artık kimse kimseye teknoloji satmıyor. Üniversitelerimizin inisiyatif alması gerekiyor. Sanayicimizin inovasyon kabiliyeti bir yere kadardır. Burada sanayiye, üretime üniversitelerimizin omuz vermesi gerekiyor. Üniversite sanayi işbirliğinin artık nikahlanması gerekiyor. Üniversite ile sanayi Katolik nikahı ile evlenmeli. Artık birbirlerinin ayrılmaz parçaları haline gelmeli" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. 11 finalist şirketten 8’ine farklı kategorilerde ödül verildi. "Büyük Ödül"e Viko Elektrik ve Elektronik layık görüldü. "Bilgi"de Dizayn Group, "İnsan Kaynağı"nda Kardtek Group, "Stratejik Planlama"da Brisa Lastik, "Liderlik"te Halavet Gıda, "Süreç Yönetimi"nde Organik Kimya, "İş Sonuçları"nda Elvan Gıda ödül aldı. "Jüri Özel Ödülü" ise Havelsan Hava Elektronik"e verildi. 

Her türlü hakkı sak


Bu haber 1,431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,487 µs