En Sıcak Konular

Özel sektöre en çok Ar-Ge desteği TÜBİTAK'tan

10 Kasım 2008 23:05 tsi
Özel sektöre en çok Ar-Ge desteği TÜBİTAK'tan Konya Sanayi Odası (KSO), Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) işbirliği ile düzenlenen "Sanayi Ar-Ge Proje Destekleri" bilgilendirme toplantısı Konya'da yapıldı.

Özel sektöre en çok Ar-Ge desteği TÜBİTAK'tan
10.11.2008 | Referans

 Konya Sanayi Odası (KSO), Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) işbirliği ile düzenlenen "Sanayi Ar-Ge Proje Destekleri" bilgilendirme toplantısı Konya'da yapıldı.
KSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan KSO Başkan Vekili Tahir Şahin, bu tür toplantıları düzenlemekteki amaçlarının, ülkenin kaynaklarını ve potansiyelini harekete geçirerek en yüksek verimi almak olduğunu belirtti.
En çok ihtiyaç duyulanın bilgi ile hayatı buluşturmak olduğunu ifade eden Şahin, "Bunu sağlayacak olan da, ne yapacağını, nasıl yapacağını ve niçin yapacağını çok iyi bilmektir. Yani kısacası, stratejik davranmaktır" dedi.
 
Üretim için anahtar
Küreselleşen ve rekabetin boyut değiştirdiği dünyada, yeni ekonomi, girişimcilik, fikri sermaye, Ar-Ge, markalaşma, tasarım ve inovasyon kelimelerinin kilit kavramlar olarak öne çıktığını ve başarının anahtarı haline geldiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti: "Ülkelerin küresel rekabette öne çıkmaları, bu kavramları ne kadar verimli kullandıklarına bağlıdır. OECD'ye göre gelişmiş ekonomilerde son 30 yılda gerçekleşen büyümenin yarıdan fazlasının kaynağı, Ar-Ge ve inovasyondur. Günümüzde Ar-Ge faaliyetlerinin tüm dünyada üretim ve refah için anahtar olduğunun farkındayız. Bu yüzden de oda olarak sanayicilerimizin Ar-Ge faaliyetlerine büyük önem vermesi gerektiği ana gündem maddelerimizin başında gelmektedir."
Toplantıda, KOBİ temsilcilerine özel sektöre verilen Ar-Ge desteklerinı anlatan TEYDEB Makine İmalat Teknolojileri Grubu Yürütme Komitesi Genel Sekreteri Dursun Çiçek de TÜBİTAK'ın amacının, Ar-Ge harcamalarının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla içerisindeki payını, bilim insanı sayısını ve niteliğini artırmak olduğunu bildirdi.
AB'de Ar-Ge'nin GSYH içindeki payının yüzde 2 olduğunu belirten Çiçek, "Bu oran ülkemizde şu an binde 7'lerde. Hedefimiz ise, 2010 yılına kadar bu oranı yüzde 2 seviyesine çıkarmak" dedi.
Türkiye'de Ar-Ge çalışmalarına Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, TÜBİTAK ve KOSGEB'ten destek verildiğini ifade eden Çiçek, özel sektöre kamudan 2007 yılında en büyük Ar-Ge desteğini 193 milyon YTL ile TÜBİTAK'ın verdiğini kaydetti.
Konyalı KOBİ temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, katılımcılara TÜBİTAK uzmanları tarafından özel sektöre verilen Ar-Ge destekleri anlatıldı



Bu haber 1,406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,607 µs