En Sıcak Konular

Sürücülerin yüzde 44'ü emniyet kemeri takıyor

5 Haziran 2014 12:37 tsi
Sürücülerin yüzde 44'ü emniyet kemeri takıyor Sürücülerin yüzde 43.6'sının, ön koltukta oturan yolculardan ise yüzde 35.9'unun emniyet kemeri taktığı belirlendi.

Sürücülerin yüzde 44'ü emniyet kemeri takıyor

 

 

Memurlar.net 

 

Araştırmaya göre Türkiye genelinde sürücülerin yüzde 43.6'sının, ön koltukta oturan yolculardan ise yüzde 35.9'unun emniyet kemeri taktığı belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, ölüm ve yaralanma riskini azaltan emniyet kemeri kullanımıyla ilgili 81 ilin istatistiğini yaptı. Türkiye genelinde sürücülerin yüzde 43.6'sının, ön koltukta oturan yolculardan ise yüzde 35.9'unun emniyet kemeri taktığı belirlendi.

Türkiye'de sürücülerin ve ön koltuk yolcularının emniyet kemeri kullanım düzeyinin belirlenmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı ve ODTÜ Psikoloji Bölümü Güvenlik Araştırma Birimi, 81 il merkezinde ve şehirlerarası yollarda emniyet kemeri sayımı yaptı.

Ülke genelinde yapılan sayımın standart bir şekilde ve belirli bir yöntem çerçevesinde yapılmasının sağlanması için uzman personel belirlendi.

-900 bine yakın araç gözlemlendi

Hafta içi bir gün, hafta sonu bir gün yapılan 6'şar saatlik sayımlarda ülke genelinde şehir içinde 548 bin 738 ve şehir dışında 342 bin 960 araç gözlemlenerek sürücü ve ön koltuk yolcusu emniyet kemeri kullanım oranları hesaplandı.

Sonuçlara göre Türkiye genelinde sürücülerin yüzde 43.6'sının, ön koltuk yolcularının yüzde 35.9'unun; şehir içinde sürücülerin yüzde 35.7'sinin, ön koltuk yolcularının 25.2'sinin, şehir dışında sürücülerin yüzde 56.2'sinin, ön koltuk yolcularının yüzde 51.1'inin emniyet kemeri kullandığı belirlendi.

Yasal olarak zorunlu olmasına rağmen gözlem yapma konusundaki zorluklar nedeniyle arka koltuk yolcuları bu araştırmaya dahil edilmezken, emniyet yetkilileri, sürücü ve yolcu olarak bulunan vatandaşların emniyet kemeri kullanma konusunda gösterecekleri hassasiyetin, trafik kazalarından kaynaklı ölüm ve yaralanmaları azaltacağı uyarısında bulundu.


Bu haber 1,193 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,297 µs