En Sıcak Konular

Af paketi genişliyor

11 Haziran 2014 10:30 tsi
Af paketi genişliyor Vatandaşlar ve şirket sahiplerinden talep yağdı.

Af paketi genişliyor

 

 

Memurlar.net 

 

Vatandaşlar ve şirket sahiplerinden talep yağdı.

TBMM'de alt komisyonda görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısındaki af düzenlemesi genişliyor. Vatandaşlar ve şirket sahipleri, teklife imza veren milletvekillerini talep yağmuruna tuttu. En çok talep, emlak vergisi ve öğrenim kredisi borçları ile çiftçilerin tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik borçları için geldi.

Düzenlemeye, gelir vergisi stopajı ödememek için dağıtılmayan karlar da eklenecek. Kasalarda birikmiş bulunan ve şişkinliğe yol açtığı bildirilen dağıtılmayan karları eritmek için yüzde 15 gelir vergisi stopajı bir defaya mahsus olmak üzere yüzde 5'e indirilecek. Beyanname ile gelir vergisi ödenmesi de istenmeyecek. Kurum kazançları yüzde 20 kurumlar vergisine tabi tutulurken, dağıtılan karlar için iki aşamada vergi alınıyor. Dağıtılan karın tamamı üzerinden yüzde 15 gelir vergisi stopajı kesiliyor. Ardından da dağıtılan karın yarısı diğer gelirlerle birlikte beyan edilerek yüzde 15 ile 35 arasında vergilendiriliyor.

İçinde af ve yeniden yapılandırmaların yer aldığı torba tasarı için herkes sıraya girdi.
Kapsama emlak vergisinin de alınması için birçok kesim kulis yaparken, TRT kendi alacaklarının da af kapsamına girmesini istedi. Gümrük ve RTÜK cezalarının affedilmesi de diğer talepler arasında. Davası devam eden vergi cezalarının kapsama alınması taleplerine ise sıcak yaklaşılıyor. Meclisin bu yasama yılındaki son torba tasarısı olacak olan ve içinde SGK, vergi ve idari para cezalarına yönelik af ve yeniden yapılandırma getiren tasarının taliplisi çok. Geçen hafta alt komisyonda görüşmelerine başlanan tasarı için meclise birçok ziyaretçi gelip gitmeye başladı. Tasarının taliplileri ikiye ayrılıyor. Sosyal güvenlik reformu nedeniyle mağdur olduğunu belirtenler, tasarıda kendilerine de yer verilmesini yetkililere iletiyor. Sosyal güvenlik destek primlerinin kaldırılması, emeklilikte yaşa takılanlar için düzenleme yapılması bu taleplerin başında geliyor. Ancak şu ana kadar söz konusu taleplere "Kaynağımız yok" yanıtı verildi. Bu kurumların başında TRT geliyor. TRT yönetimi, bandrol başta olmak üzere kendisine yönelik olan borçların da af ve yeniden yapılandırma kapsamına girmesini istedi.


Bu haber 1,631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,042 µs