En Sıcak Konular

Su ve emlak borcuna af

16 Haziran 2014 14:43 tsi
Su ve emlak borcuna af Devlete olan borçlar için gelen yapılandırma, belediyelere olan su, emlak ve çevre vergisine de getirilecek.

Su ve emlak borcuna af 

 

 

Takvim 

 

Türkiye'nin en büyük borç barışı yasası büyüyor. Devlete olan borçlar için gelen yapılandırma, belediyelere olan su, emlak ve çevre vergisine de getirilecek.

Türkiye'de yaklaşık 20 milyon insanı ilgilendiren vergi ve SGK borçlarını kapsayan yapılandırma yasası genişliyor. Tasarının ilk halinde kesinleşmiş vergi borçları, trafik cezaları ve idari para cezaları ile Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan Bağ-Kur, SSK, Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Güvenlik destek Primi borçlarının faizleri silinip ana paralar yapılandırılıyordu. Daha sonra eklenen maddeler ile çifte maaş alan dul kadınlar ile yaşlılık aylığı alanlardan tahsil edilmesi gereken fazla ödemeler de af kapsamına alındı. 

ORTAK ÖNERGE  

Torba yasadaki değişiklik kapsamında emlak vergileri ile çevre temizlik vergisi ve su borçları da affedilecek. Torba yasa tasarısının üst komisyon görüşmeleri salı günü yapılacak. Görüşmeler sırasında Alt Komisyon Başkanı Vedat Demiröz'ün emlak vergilerinin neden af kapsamına alınmadığı sorusuna karşılık Maliye Bakanlığı yetkilileri, belediyelerin tahsilat sorunu olmadığını belirtti. Vatandaşlardan bu konuda çok yoğun talep gelmesi üzerine, iktidar ve muhalefetin ortak kararıyla belediyelere olan borçlar da kapsama alındı. 

FAİZLER SİLİNİYOR  

2014'ün birinci taksiti de dahil olmak üzere emlak vergisi borçlarını ödemeyenlere, peşin veya 36 ay içinde 18 taksitle ödeme imkanı getirildi. Aynı biçimde su ve çevre ödemelerinde de gecikme faizleri silinecek ve enflasyon oranında güncellenen anapara üzerinden ödeme yapılacak. 


Bu haber 1,498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,015 µs