En Sıcak Konular

‘Vergi affı’nın kapsamı genişliyor

20 Haziran 2014 09:29 tsi
‘Vergi affı’nın kapsamı genişliyor Peki “af yasası”na hangi borçlar giriyor?

‘Vergi affı’nın kapsamı genişliyor

 

 

www.rsfmradio.com


TBMM'de alt komisyonda görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısındaki af düzenlemesi genişliyor. Vatandaşlar ve şirket sahiplerinden en çok emlak vergisi ve öğrenim kredisi borçları için talep geldi. Detayları Dr. Resul Kurt, RS FM’de anlattı.

Meclis alt komisyonlarında görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısıyla ilgili, vatandaşlar ve şirket sahipleri milletvekillerine birbiri ardına taleplerini iletti. En çok emlak vergisi, öğrenim kredisi borçları ve çiftçilerin elektrik borçları için af istendi. Alt komisyonda değerlendirilecek taleplerin tasarıya eklenmesi bekleniyor.

Peki “af yasası”na hangi borçlar giriyor? Ayrıntıları Dr. Resul Kurt anlattı:

Hem çalışanları hem de şirketleri ilgilendiren düzenlemeler var. SGK prim affından başlayalım. 2014 yılı Nisan ayı ve önceki aylara ilişkin tahakkuk edip ödenmemiş sigorta primleri bu kapsama girecek. 4A dediğimiz SSK borçları, BAĞ-KUR borçları, Emekli Sandığı kapsamındaki kamu görevlilerine ilişkin sigorta primi, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, ödenme imkanı ortadan kalkmamış isteğe bağlı sigorta primi ve topluluk sigortası primi, SGK tarafından takip edilen damga vergisi ve eğitime katkı payı, 30 Nisan 2014'e kadar bitirilmiş özel nitelikteki inşaatlarla ihale konusu işlere ilişkin SGK tarafından res'en tahakkuk ettirilecek işveren tebliğ edildiği halde ödenmemiş olan özel nitelikteki inşaat, ihale konusu primler gibi ödemelerde de bu kapsama girecek borçlar olacak. Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında olup borcu olanlar da bu çerçevede değerlendirilecek.

VERGİDE DE BİR DÜZENLEME VAR

Vergi Usul Kanunu kapsamına giren 30 Nisan 2014'ten önceki dönemlere beyana dayanan vergilerde bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve bunlara bağlı cezalar, 2014 yılı için 2. taksiti hariç Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 30 Nisan 2014'ten önce yapılan tespitlere ilişkin vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları, 30 Nisan 2014'ten önce uygulamaya girmiş Askerlik Kanunu, Karayolları Genel Müdürlük Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun, Milletvekili Seçimi Hakkında Kanun, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun, Anayasa Deşikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanun, Nüfus Hizmetleri Kanunu gibi birçok konuda idari para cezaları noktasında da düzenlemeler olacak. Tütün kullanımından kaynaklanan para cezaları bu kapsama girmeyecek. 120 TL'ye kadar para cezalarıyla ilgili uygulamalar af kapsamına girecek.


Bu haber 2,423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,712 µs