En Sıcak Konular

Akıllı telefonlar taksit yasağı dinlemedi

20 Haziran 2014 10:10 tsi
Akıllı telefonlar taksit yasağı dinlemedi Taksit sınırlaması sonrası akıllı telefon satışları tekno marketlerde yüzde 18 azalsa da GSM operatörleri ve senetli satış mağazalarında arttı.

Akıllı telefonlar taksit yasağı dinlemedi

 

 

Memurlar.net 

 

Taksit sınırlaması sonrası akıllı telefon satışları tekno marketlerde yüzde 18 azalsa da GSM operatörleri ve senetli satış mağazalarında arttı. Geçen yıl ayda 750 bin adet olan satışlar, şu an ortalama 755 bine yükseldi.

Kredi kartına taksit sınırlandırmasının ardından ülke genelinde düşeceği öngörülen akıllı telefon satışları, senetli satış yapan mağazalar ya da bankaların özel düzenlediği bireysel tüketici kartlarıyla bertaraf edildi. Satışlarda aslan payını GSM operatörleri alırken, tekno marketlerde ise geçen yılın aynı dönemlerine yüzde 18'lik bir düşüş var.

Önlemler işe yaramadı

Gold Teknoloji Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir, ülke genelinde 2013 yılında ayda ortalama 750 bin adet akıllı telefon satılırken, bu sayının 1 Şubat 2014'ten sonra 755 bine çıktığını söyledi. Bunun ise sadece 158 bin adedi teknoloji marketlerinde satıldığına dikkat çeken Erdemir "Taksit sınırlandırmasından sonra teknoloji marketlerinin kaybettiği pazar, GSM operatörleri ve senetli satış mağazalarına altın tepside sunuldu.

Sektör dengeye oturdu

Kredi kartı düzenlemesiyle telefon satışlarının düşürülmesi planlanıyordu ancak bu önlemin hiçbir işe yaramadığını satış rakamları ortaya koyuyor.Olan teknomarketlere oldu" diye konuştu. Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman da şubatta, talebin öne çekilmesi, taksit uygulaması, ekonomideki görünümün tüketiciye güven vermemesi nedeniyle, durgunluk olduğunu ifade etti. Oyman şunları söyledi:

"Martta, sektör dengeye oturmaya başladı. Tüketici güveni de arttı. Nisanda 300'üncü mağazamızı açtık ve 5 gün boyunca kampanyalar yaptık. Mayısta anneler günü, haziranda Babalar Günü, karne dönemi ve dünya kupasının olumlu etkilerini yaşadık."


Şartlar eşit olmalı

Mart ayı satış rakamları ile birlikte, yaşanılan bu duraklamanın yavaş yavaş atlatıldığını söyleyen Marcus Tengler, "Tüketici nezdinde artık bu durumun kabullenildiğini ve normalleşme sürecine girildiğini görmekteyiz.Telekom sektöründe kontratlı satışlı hat ile birlikte 24 aya varan taksit uygulaması mevcut. Biz düzenleyicilerin tarafları kucaklayıcı bir çözüm bulacağını düşünüyoruz"açıklamasında bulundu.

Teknokredi çok etkili

ING Bank işbirliği ile başlattıkları Teknokredi uygulamasıyla masrafsız, sigortasız, komisyonsuz ihtiyaç kredisi imkanı sağladığına da dikkat çeken Necil Oyman "Teknokredi ile 750 liradan 15 bin liraya kadar 36 ay vade ile müşterilerimiz teknoloji giderlerini taksitlendirme imkanına sahip oldu" açıklamasında bulundu.

Kredi köşeleri açık

Media Saturn Türkiye Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Marcus Tengler ise yeni dönemde anında kredi vermek için bankalar ile anlaşarak mağazalarında "Kredi Köşeleri" açtıklarını ve çok uygun faizli krediler vermeye başladıklarını anlattı.


Bu haber 1,585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,283 µs