En Sıcak Konular

İşsizlikte kara tablo büyüyor

17 Aralık 2014 09:20 tsi
İşsizlikte kara tablo büyüyor Oranın önümüzdeki ay da çift haneli rakamlarda yatay seyrederek yüzde 10,5’lik düzeyini koruyacağını bildirdi.

İşsizlikte kara tablo büyüyor

 

 

Bugün

 

TOBB ETÜ Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPM), TÜİK'in önceki gün açıkladığı yüzde 10,5'lik işsizlik oranı için bir ay öncesinden yüzde 10,1 civarında bir teknik tahminde bulunmuştu. SPM, dün de ekim ayı işsizlik tahminini belirledi.

ARTIŞ DAHA AZ OLUR

SPM'nin tahminine göre ekim ayında işsizlik oranı yüzde 10,5 düzeyinde sabit kalacak. SPM, eylül ayında 0,4 puan yükselen işsizlikteki artışın aynı trentte artmayacağını, ancak çift hanede yatay seyredeceğini belirtti.

SİYASİ İSTİKRARSIZLIK

SPM, iç talepteki canlanmanın olumlu etkilerinin, siyasi istikrarsızlık nedeniyle eylül ayı işsizlik göstergelerine yansımadığına işaret ederken, "Buna rağmen, bu olumlu etkinin Ekim ayında kendini göstermesi beklenmektedir. Dolayısıyla, iç talepteki canlanmanın siyasi etkenlere bağlı olarak, sınırlı da olsa gelecek dönemde işgücü piyasalarına yansımasını öngörüyoruz" görüşünü açıkladı.

İŞSİZ SAYISI YÜZDE 21,3 YÜKSELDİ

Hazırlanan çalışmada bu ay yüzde 12,7 olarak açıklanan tarım dışı işsizlik oranının ekim ayında yüzde 12,5'e düşeceği öngörüldü.
SPM, eylül ayı genel işsizlik oranının ağustos ayına göre 0,4 puan, bir önceki yılın aynı ayına göre ise 1,3 puanlık bir artış anlamına geldiği bildirilen çalışmada, geçen yılın aynı dönemine göre işsiz sayısında ise yüzde 21,3'lük bir artış olduğuna dikkat çekildi.

TARIMDA KADININ ADI VAR KAYDI YOK

Tarım sektöründe istihdam edilenlerin yarısını oluşturan kadınların neredeyse tamamı kayıtdışı ve sosyal güvenceden yoksun bir şekilde çalıştırılıyor. TÜİK verilerine göre bu yılın eylül ayı itibarıyla tarım sektöründe 5 milyon 625 kişi istihdam ediliyor. Bunun 2 milyon 671 bini kadın. Bunun yüzde 95,9'u, yani 2 milyon 561 bini kayıtdışı ve sosyal güvenceden yoksun çalışıyor. Erkeklerde bu oran yüzde 73,1.



Bu haber 1,083 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,674 µs