En Sıcak Konular

Türkiye'de 273 bin kişi işsizlik maaşıyla geçiniyor

22 Aralık 2014 08:35 tsi
Türkiye'de 273 bin kişi işsizlik maaşıyla geçiniyor İşsizlik oranları hızla artarak yüzde 10.5'e gelince işsizlik maaşıyla geçinenlere de her ay yenileri ekleniyor.

Türkiye'de 273 bin kişi işsizlik maaşıyla geçiniyor

 

 

Bugün

 

İşsizlik oranları hızla artarak yüzde 10.5'e gelince işsizlik maaşıyla geçinenlere de her ay yenileri ekleniyor. İşsizlik fonunda biriken para 80 milyar liraya ulaşırken işsizlere aylık 600 ile 800 lira arasında maaş veriliyor.

Ekonomideki yavaşlama sebebiyle patronlar da işçi çıkarmaya devam ediyor. Türkiye İş Kurumu verilerine göre geçen ay 84 bin 99 çalışanın işine son verildi. Patronların işten çıkardığı vatandaşlar eve ekmek götürebilmek için İşsizlik Sigortası Fonu'na başvurdu. 31 Kasım 2014 tarihi itibariyle işsizlik maaşıyla geçinmeye çalışanların sayısı 273 bin 128 kişiye ulaştı.

Birçok ilin nüfusundan fazla

Türkiye'de birçok şehrin nüfusundan fazla vatandaş işsizlik maaşıyla geçinirken, bunlara toplamda 148 milyon 698 bin 416 lira ödeme yapıldı. Prim ödeme miktarı ve gün sayısına göre değişen oranlarda işsizlere 600 ile 800 TL arasında maaş ödeniyor.

'Gizli kurnazlık' yapıyor

Sadece kasım ayında 273 bin 128 kişi işsizlik aylığıyla geçinmeye çalışırken, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) işsiz sayısını düşük göstermek için uyguladığı 'gizli kurnazlık' işsizleri örtmeye yetmedi. TÜİK'in tablolarında Türkiye'de 15 yaşından büyük 57 milyon vatandaşın yaşadığı bilgisi yer alıyor. Bu rakamın 26 milyon 313 binini çalışanlar oluştururken, 2 milyon 944 binini işsizler teşkil ediyor.

Gerçek işsiz 6 milyon

Çeşitli nedenlerle işgücüne dahil olmayan nüfus ise 27 milyon 841 bin kişi. İşte tam bu başlık altında 585 bin işsizin gizlenmeye çalışıldığı 'iş bulma ümidi olmayanlar' ifadesi yer alıyor. Ekmek bulmak için çaldığı her kapıdan eli boş dönenlerden oluşan 593 bin işsiz TÜİK'in işsizlik bölümünde yer almıyor. Yine 'çalışmaya hazır olduğu halde iş aramayanlar' sütununda toplanan işsizler ise 2 milyon 485 bin. Bu kişiler de işsizler ordusunda sayılmıyor. İş bulma umudunu kaybedenlerle birlikte bu kişilerin toplamı 3 milyon 78 bin kişiye ulaşıyor. Tablolara gizlenen 3 milyon 78 bin işsizin, hükümetin açıkladığı 3 milyon 64 bin kişilik işsizler ordusuna dahil edilmesiyle Türkiye'deki gerçek işsizlik 6 milyon 142 bin olarak ortaya çıkıyor.


Bu haber 1,282 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,808 µs