En Sıcak Konular

Yere çöp atana 186 lira ceza

29 Aralık 2014 09:03 tsi
Yere çöp atana 186 lira ceza Evde gürültü yapan 770, yere çöp atan 186, aracının emisyon ölçümünü yaptırmayan 963 lira ceza ödeyecek.

Yere çöp atana 186 lira ceza

 

 

Takvim

 

Yeni yılda çevreyi kirletenlere daha yüksek cezalar gelecek. Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezaları, 1 Ocak itibarıyla artırılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tebliğinde, 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20'nci maddesindeki cezaların 1 Ocak 2015'ten itibaren yeniden belirlenen miktarlarda uygulanacağı kaydedildi. Buna göre;

GÜRÜLTÜ FATURASI...  

Emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine uygulanan 500 TL'lik para cezası, 963 TL olacak. Yönetmeliklerle belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahipleri için kesilen bin TL'lik ceza da bu tarihten itibaren bin 932 TL olarak uygulanacak.

Yasaklara veya sınırlamalara aykırı olarak atık toplayan, taşıyan, geçici ve ara depolama yapan, geri kazanan, geri dönüşüm sağlayan, tekrar kullanan veya bertaraf edenlere 24 bin TL olarak uygulanan cezalar, 1 Ocak'tan itibaren 46 bin 501 TL olacak. 

Umuma açık yerlerde ne şekilde olursa olsun çevreyi kirletenlere verilen 100 TL'lik para cezası da 186 TL'ye çıkarılacak. 

Kanunun belirlediği önlemleri almayan veya standartlara aykırı şekilde gürültü ve titreşime neden olan konutlar için belirlenen para cezası 400 TL'den 770 TL'ye; ulaşım araçları için ödenen cezalar bin 200 TL'den 2 bin 321 TL'ye; işyerleri ve atölyeler için uygulanan cezalar 4 bin TL'den 7 bin 746 TL'ye; fabrika, şantiye ve eğlence gürültüsü için belirlenen ceza miktarı da 12 bin TL'den 23 bin 249 TL'ye yükseltildi. 

Belirlenen koruma esaslarına aykırı olarak içme ve kullanma suyu koruma alanlarına, kaynağın kendisine ve bu kaynağı besleyen yerüstü ve yeraltı sularına, sulama ve drenaj kanallarına atık boşaltanlara verilen 48 bin TL'lik cezalar, 93 bin 7 TL olacak.


Bu haber 1,238 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,959 µs