En Sıcak Konular

Kira yardımını belediye verecek

27 Ocak 2015 10:10 tsi
Kira yardımını belediye verecek Kentsel dönüşümde İstanbul'da riskli evleri yıkılan vatandaşa kira desteği artık ilçe belediyesi aracılığıyla verilecek.

Kira yardımını belediye verecek

 

 

Dünya 

 

Kentsel dönüşümde İstanbul'da riskli evleri yıkılan vatandaşa kira desteği artık ilçe belediyesi aracılığıyla verilecek. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından yürütülen süreçte sorunlar yaşanması nedeniyle İstanbul'da yetki ilçe belediyelerine devredildi. 

Kentsel dönüşümde kira yardımı almaya hak kazananlar İstanbul'da tek noktadan başvuru olması ve işlemlerin uzun sürmesinden şikayet ediyordu. 

Yeni sistemde vatandaşa ödenecek para yine bakanlık tarafından karşılanacak ancak süreci ilçe belediyeleri yönetecek. Gerekli evraklarla ilçe belediyesine başvuran vatandaşın ödemesi hesabına yapılacak. Böylece işlemler daha kısa sürede tamamlayacak.

Diğer illere de yayılacak

Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre İstanbul pilot uygulama olacak. İstanbul'daki uygulama başarılı olursa diğer illerde de yetki belediyelere geçecek. Belediyelere kira dışında yetkiler vermeyi planladıklarını belirten bakanlık yetkilileri, "Bakanlık oyun kurucu olup, yetkiyi belediyelere vermek istiyor. Belediyeler kira konusunda başarılı olursa yetki alanları genişleyecek" dedi.

Bürolar açılıyor

İstanbul'da kentsel dönüşümün sürecinin en yoğun yaşandığı ilçelerden biri olan Kadıköy'ün Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, belediyelere verilen yeni sorumlulukla ilgili çalışmalara başladıklarını ve bölgede bir büro açacaklarını söyledi. 

Bakanlığın personel sorunu nedeniyle taleplere cevap vermekte sorun yaşadığını belirten Nuhoğlu, ilçe belediyelerine verilen sorumluluğun artması gerektiğini ifade etti. İstanbul'da kira yardımı aylık 680 lirayı, yardım süresi ise 18 ayı geçmiyor. Aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncelleniyor. 2015 yılı kira destek bedellerinin de ay sonuna kadar açıklanması bekleniyor.


Bu haber 1,109 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,975 µs