En Sıcak Konular

LİMON FİYATLARINA ZAM ÜSTÜNE ZAM !

13 Ağustos 2015 17:21 tsi
LİMON FİYATLARINA ZAM ÜSTÜNE ZAM ! Hasat mevsimindeki yağmur ve don limon fiyatlarını vurdu..

LİMON FİYATLARINA ZAM ÜSTÜNE ZAM !

 

 

Haber3 

 

Hasat mevsimindeki yağmur ve don limon fiyatlarını vurdu..

Hasat döneminde havaların kötü seyretmesi nedeniyle yataklık limonların yarısı çürüdü. Bu durum fiyatlara zam olarak yansıdı. Bir ay önceye kadar hal çıkış fiyatı 5 TL olan limonun kilosu 10 TL’ye çıktı.Marketlerde limonun kilosu 18 liraya satılıyor.

İstanbul Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (İMESKOM) Başkanı Burhan Er, limon fiyatlarının bir ay içinde yüzde 100 oranında arttığını, belirterek, “Bu yıl limonu geçen seneden daha pahalı yiyeceğiz” dedi.

DALINDA ZARAR GÖRDÜ

Hava şartlarının çok olumsuz seyrettiğini, hasat döneminde limonun dalında zarar gördüğunu vurgulayan Er şunları söyledi: “Niğde, Nevşehir’deki mağaralarda depolanan limonların yarısı çürüdü. Haliyle bu bu durum fiyatların yükselmesine neden oldu. Daha yazın başındayız, limon fiyatlarındaki yükseliş yeni ürünün çıkacağı eylül ayına kadar devam eder.”

Bir ay önceye kadar limonun kilosunun hal çıkışının 5 TL olduğunu kaydeden İMESKOM Başkanı, “Şu anda limonun hal çıkışı kilosu 10 TL. Limon en çok fiyatı artan ürünlerin başında geliyor.Salatanın vazgeçilmezi limonu bu yıl geçen yıllara göre daha pahalı yiyeceğiz. Yeni ürün çıkıncaya kadar fiyat artışları devam eder. Geçen sene limon fiyatlarında yüzde 200’lere varan oranda artış olmuştu. Bu yıl limon fiyatlarında yine rekor bekliyoruz” diye konuştu. Hal çıkışı kilosu 10 TL’ye satılan limonun kilosu bazı semptlerdeki manavlarda 23 TL’ye kadar çıkarken, marketlerde 18 ile 20 TL arasında satılıyor. Bir kasa limon markette 100 TL’den satışa sunuldu.

Üretici de şikayetçi

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel ise, limonda rekolte sorunu olmadığını ancak havaların yağışlı gitmesi nedeniyle ürünün dalında zarar gördüğünü, yaz için depolanan limonların erken çürüdüğünü söyledi. Gökçel, şu açıklamalarda bulundu:

“Limon 10 lira. Bu fiyat ne üreticiye bir yarar sağladı ne de bu işin ticaretini yapan insanlara yarar sağladı. Üretici hasat döneminde soğuk afeti vurdu, ürünü haraç mezat sattı. Soğuk olana kadar ki arada geçen dönemde bu işin ticaretini yapan insanlar bir miktar ürününü depoladıkları için onlar biraz o zararları üstlerinden atabildiler. Dolayısıyla 10 lira kimseye yararmadı.”


Bu haber 1,242 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,513 µs