En Sıcak Konular

Piyasalarda iyimser hava devam ediyor

28 Ağustos 2015 09:49 tsi
Piyasalarda iyimser hava devam ediyor Borsa yükseliş eğilimini sürdürerek güne başlarken dolar 2,91 civarında açıldı.

Piyasalarda iyimser hava devam ediyor

 

 

Dünya 

 

Borsa yükseliş eğilimini sürdürerek güne başlarken dolar 2,91 civarında açıldı.

ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinden arka arkaya gelen ve faiz artışlarının eylül ayından daha ileri bir tarihe sarkabileceğini gösteren açıklamalar ve ABD'de beklentilerin üzerinde gelen büyüme verilerinin desteğiyle piyasalarda iyimser bir seyir yaşanıyor.

Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi haftanın son işlem gününe 168 puan yükselişle 74.981 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,22 oranında değer kazandı. 

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Ağustos sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.46 yükselişle 92.2000 seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL Ağustos sonu kontratları ise yüzde 0.09 düşüşle 2.9111 seviyesinde seyrediyor.

Geçen hafta tarihi zirve olan 3 seviyesini test eden ve Çin endişeleriyle Pazartesi günü 2.98 seviyelerinde seyreden dolar/TL, haftanın kalanında ise aşağı yönlü bir seyir izledi. Dün bir ara 2,90'ın altını zorlayan kur bu sabah piyasaların açılış saatleri itibariyle 2.9077/2.9095, sepet bazında TL 3.0899/3.0922, euro/TL 3.2720/3.2749 seviyesinde işlem görüyor.

Kur ve faizde de küresel piyasalara paralel pozitif bir seyir bekleniyor. 

Diğer taraftan dolar, ABD'den gelen olumlu veriler ve yatırımcıların yen gibi güvenli limanlardan çıkmasıyla bu sabah itibariyle global anlamda değer kazanıyor. Dolar endeksi bir haftanın zirve seviyesi olan 96.031'den uzaklaşmadı. Endeks 92.621 seviyesine kadar gerilediği Pazartesi gününden bu yana yüzde 3 yükseldi.

Dış borsalarda iyimserlik sürüyor

Küresel piyasalarda hafta başında yaşanan sert satış baskısı yerini daha iyimser bir seyre bırakırken, analistler Türkiye'yi dolaylı olarak etkileyen Çin'de yavaşlayan büyümenin küresel büyüme endişelerini tetiklemesi riskinin hâlâ devam ettiğine dikkat çekiyorlar.

Fed, 'bekleyip görecek'

ABD'de New York Fed Başkanı William Dudley'in dün yaptığı açıklamaların ardından bugün de ABD'nin yakın zamanda faiz artırması gerektiğini bir süredir savunan Kansas City Fed Başkanı Esther George, Fed'in faiz artırımı konusunda şimdilik "bekle ve gör" tutumu takınması gerektiğini söyledi.

Piyasaların gündemi

Bugün iç piyasada ağustos ayına ilişkin ekonomik güven endeksi takip edilirken, dış piyasada ise 15:00'de ağustos ayı Almanya TÜFE, 15:30'da temmuz ayı ABD kişisel gelirler, çekirdek PCE ve 17:00'de ağustos ayı ABD Michigan tüketici güven endeksi takip edilecek.


Bu haber 1,032 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,012 µs