En Sıcak Konular

Dalgalı hafta yüzde 1 primle kapandı

28 Ağustos 2015 18:00 tsi
Dalgalı hafta yüzde 1 primle kapandı Haftaya Çin kaynaklı sert düşüşle başlayan BIST, risk iştahının kademeli olarak geri dönmesiyle toparlandı.

Dalgalı hafta yüzde 1 primle kapandı

 

 

Dünya 

 

Haftaya Çin kaynaklı sert düşüşle başlayan BIST, risk iştahının kademeli olarak geri dönmesiyle toparlandı. Hafta içerisinde 69.797 seviyesine kadar düşen endeks, haftalık bazda yüzde 1.1 prim yaptı.

Hafta başında Çin kaynaklı küresel riskten kaçışın etkisiyle sert gerileyerek 70,000 seviyesinin altına gören BIST-100 endeksi, Fed'in faiz artırımlarını öteleyebileceğine yönelik beklentilerle küresel piyasalardaki toparlanmaya paralel olarak kayıplarını telafi etti ve haftalık bazda yüzde 1.1 yükseldi.

Çin ekonomisinin yavaşladığına yönelik kaygılarla hafta başında yüzde 9'a yakın değer yitiren Çin borsaları öncülüğünde sert gerileyen küresel piyasalar, haftanın geri kalanında Çinli yetkililerin ekonomiyi destekleyici açıklamaları ve Fed yetkililerinden gelen faiz artışının ötelenebileceğine yönelik açıklamalarla toparlandı.

Geçen haftayı 73,800 puan civarında kapattıktan sonra hafta başında 70,000 puanın altını gören endeks, ilerleyen günlerde kayıplarını kademeli olarak telafi etti. Endeks bugün ise yüzde 0.23 gerileyerek 74,641.6 puandan kapandı. 

Dolar 2.92'nin altında

Çin kaynaklı küresel büyüme endişeleriyle haftaya sert satış baskısı altında başlayan kur ve faiz haftanın geri kalanında ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinden gelen ve faiz artışlarının Eylül ayından daha ileri bir tarihe sarkabileceğini gösteren açıklamalarla kayıplarının önemli bir bölümünü geri aldı. TL bugün dolar karşısında güne başladığı seviyelere göre sınırlı değer kaybederken bankacılar hafta sonunda gerçekleşecek Jackson Hole toplantılarının ve yeni hükümetin kurulma sürecinin piyasalarda izleneceğini belirttiler.

Dolar serbest piyasada 2.9170 liradan, euro 3.2760 liradan kapandı.



Bu haber 1,112 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,855 µs