En Sıcak Konular

BUDO'nun yeni rotası Büyükçekmece

7 Ekim 2015 13:41 tsi
BUDO'nun yeni rotası Büyükçekmece Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, yakında Mudanya'dan Büyükçekmece'ye seferlerin başlayacağını söyledi

BUDO'nun yeni rotası Büyükçekmece

 

 

Dünya 

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, yakında Mudanya'dan Büyükçekmece'ye seferlerin başlayacağını söyledi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO), Büyükçekmece Belediyesinden gelen talep doğrultusunda yakında Mudanya-Büyükçekmece arasında seferlere başlayacağını bildirdi. 

Altepe, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle Kampüsü'ndeki Mediko Sosyal Tesisleri'nde Bursa Gençlik Kulüpleri Federasyonu ve UÜ Öğrenci Toplulukları tarafından düzenlenen "Gençlik ve Yerel Yönetim Buluşmaları"nda yaptığı konuşmada, BUDO'nun kentin gelişmesine yönelik alınan radikal kararlardan biri olduğunu söyledi.  

Mudanya-Kabataş arasında seferleri başlatacakları dönemde "İDO ile nasıl rekabet edeceksiniz? Bu işi başaramazsınız" denildiğini belirten Altepe, "Ancak halkımız, deniz ulaşımında sorun yaşıyordu ve bizden de çözüm bekliyordu. Radikal bir kararla bu işe başladık. Bizim kar etmek gibi bir derdimiz yok. Yakıt, bakım ve işçilik maliyetlerini karşılaması bizim için yeterli. Sonunda ne oldu? Diğer belediyeler ellerindeki gemileri satarken, biz yeni gemiler alıyoruz" diye konuştu. 

Altepe, Mudanya-Kabataş hattındaki seferlere, yaz aylarında Erdek-Avşa-Marmara Adası, İstanbul-Avşa, Mudanya-Büyükada seferlerinin de eklendiğini hatırlatarak, "Büyükçekmece Belediyesinden talep vardı. Bu konuyla ilgili meclis kararlarını da almışlar. Yakında Büyükçekmece'ye seferlerimiz başlayacak. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. 

Kentte üretilen yerli tramvaylara da değinen Altepe, şunları kaydetti: 

"Metro vagonu ve tramvayları eskiden olduğu gibi yurt dışından alsaydık 600 milyon liradan fazla parayı yurt dışına gönderecektik. Bunun yerine 300 milyona Bursa'da üretiliyor. Şimdi Kocaeli ve Samsun'un araçları da Bursa'da üretilecek. Hatta Siemens, Almanya'da ihale yaptı, araçlar burada üretilecek. Tren fabrikası olmayan Bursa, bugün raylı sistemlerin merkezi haline geldi. Şimdi hava sanayisine geçiyoruz. Hedefimiz, tramvaydan sonra hava taşıtları üretmek. Bu konuda üniversitemiz, sanayicimiz hazır. Biz altyapıyı hazırlıyoruz. İnşallah bu da kısa zamanda gerçekleşecek." 


Bu haber 1,299 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,747 µs