En Sıcak Konular

Altının gramı 110 lirayı aştı

12 Ekim 2015 16:47 tsi
Altının gramı 110 lirayı aştı Altının gram fiyatı, dolar kurundaki sakin seyre karşın uluslararası piyasalarda ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle 110 liranın üzerine çıktı.

Altının gramı 110 lirayı aştı

 

 

Dünya

 

Altının gram fiyatı, dolar kurundaki sakin seyre karşın uluslararası piyasalarda ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle 110 liranın üzerine çıktı.

Altının gram fiyatı, dolar kurundaki sakin seyre karşın uluslararası piyasalarda ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle 110 liranın üzerine çıktı. Geçen hafta küresel piyasalarda artan risk iştahının etkisiyle dolar diğer para birimleri ve emtialar karşısında düşüşe geçerken, yurt içinde dolar/TL'deki düşüşün etkisiyle altının gram fiyatı 106 liranın altına kadar gerilemişti. 

Bugün dolar/TL'nin sınırlı da olsa yükseliş eğilimi ve uluslararası piyasada doların emtialar karşısındaki gerilemesinden destek bulan altının ons fiyatındaki yükselişle altının gram fiyatı 110,22 liraya kadar yükseldi. Dolar/TL'nin 2,95 seviyelerinden 2,92'ye gerilemesi nedeniyle yükselişi sınırlanan altının gram fiyatı, 110 liranın üzerinde tutunamasa da yükseliş isteğini koruyarak 109,62 lira seviyelerinde dengelendi. 

Analistler, altının ons fiyatının diğer emtialar ile birlikte yükselişini devam ettirdiğini ve son 1,5 ayın en yüksek seviyesi olan 1.169 dolara kadar çıktığına dikkati çekerek, 1.170 dolar direncinin kırılması durumunda alımların güçlenebileceğini kaydediyor. 

Dolar/TL'de ise geçen haftaki hızlı düşüşün düzeltmesi ile 2,96 seviyelerinin görüldüğünü aktaran analistler, piyasalarda veri gündeminin zayıf olması nedeniyle iç dinamiklerin öne çıktığını ve 2,92 desteği seviyelerinde dengelenme görülebileceğini tahmin ediyor. 

Analistler, altının onsu ve dolar/TL'deki cari fiyat seviyelerin teknik olarak kısa vadede kritik olduğunu ifade ederek, bu nedenle yurt içinde altının gram fiyatında sert ve dalgalı bir seyir izlenebileceğini, 110,50 lira seviyesinin direnç, 108,00 lira seviyesinin destek konumunda olduğunu dile getiriyor. 


Bu haber 1,389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,322 µs