En Sıcak Konular

Altının ışığı söndü

26 Ekim 2015 09:20 tsi
Altının ışığı söndü Geçtiğimiz hafta ağırlıklı olarak 1165- 1175 dolar/ons dar bandında fiyatlanan altın özellikle cuma günü kar realizasyonuna giden yatırımcılarla kan kaybederek haftayı 1164 dolar/ons seviyesinden yüzde 1.1 kayıpla tamamladı.

Altının ışığı söndü

 

 

Dünya

 

Geçtiğimiz hafta ağırlıklı olarak 1165- 1175 dolar/ons dar bandında fiyatlanan altın özellikle cuma günü kar realizasyonuna giden yatırımcılarla kan kaybederek haftayı 1164 dolar/ons seviyesinden yüzde 1.1 kayıpla tamamladı. Diğer kıymetlilerin de kırmızıda kaldığı haftada, rezerv para yüzde 3'lük getirisiyle göz doldurdu.  

Altın haftaya 1177 dolar/ons seviyesinden aşağı yönde işlem görerek giriş yaptı. Salı günü ABD'li yatırımcıların omuzlarında 1181 dolar/ons'a ulaşan maden, hafta ortasında aşağı yönde 20 dolarlık dalgalanma yaşadı. Sarı maden hafta sonuna doğru küresel piyasalardaki tüm gelişmelere rağmen, ağırlıklı 5 dolarlık bantta sıkışıp kaldı. Perşembe günü ABD’den açıklanan haftalık işsizlik başvuruları madenin dalgalanmasına sebep oldu. Yalnızca 3K artan başvurular, 42 yılın en düşük artışını kaydetti. Bu durum, istihdam piyasası için oldukça güzel bir gelişme olurken, diğer yandan ülkenin konut sektörüne dair pozitif gelen verilerle dolar sert şekilde 1.11 pariteye ilerledi. Perşembe günü ayrıca Avrupa Merkez Bankası başkanı Draghi’nin açıklamaları piyasaların takibindeydi. Enflasyon için riskin aşağı yönde olduğunu ifade eden Başkan, parasal genişleme politikasının Aralık ayında değerlendirileceğini söyleyerek faiz oranlarında değişikliğe gitmedi ve açıklamalar Euro’nun belini büktü. Son işlem günü altın, yukarı yönde hamle yapmayı denediyse başarılı olamadı. Çin Merkez Bankası'nın faiz oranlarında sürpriz şekilde 25 baz puanlık indirime gitmesinin ardından altın, 1180 dolar/ons'un kıyısından dönerek haftanın en kötü seviyesini 1159.10 dolar/ons ile kaydetmek durumunda kaldı. Seans sonuna doğru bir miktar tepki alımlarını karşılayan sarı maden, 1164.10 dolar/ons kapanış fiyatıyla yüzde 1.1 vermiş oldu. Gümüş yüzde 1.43, platin yüzde 1.57, ve paladyum da yüzde 0.6 kaybederek yatırımcılarını üzdüler. Wall Street'de kağıt piyasası hareketlenirken, rezerv para dolar paritede 1.1015'e gelerek yüzde 3 getirisiyle haftanın gözdesi oldu. 

Bu hafta içinde Fed toplantısı yapılacak ve çarşamba günü basın toplantısı yapılmadan tutanaklar yayınlanacak. Halihazırdaki para politikasından farklı bir politika beklenmezken, tüm piyasalarda radikal tepkilere neden olacağı düşünülmüyor. Altın tarafında ise görünüm aşağı yönlü.


Bu haber 1,131 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,758 µs