En Sıcak Konular

Piyasalar zayıf açıldı

27 Ekim 2015 09:51 tsi
Piyasalar zayıf açıldı Özellikle banka hisselerinde yaşanan satış baskısıyla dün 80 bin seviyesinin altına inen borsa yeni güne yatay başladı. Dolar da dünkü kapanış seviyelerine yakın seyrediyor.

Piyasalar zayıf açıldı

 

 

Dünya 

 

Özellikle banka hisselerinde yaşanan satış baskısıyla dün 80 bin seviyesinin altına inen borsa yeni güne yatay başladı. Dolar da dünkü kapanış seviyelerine yakın seyrediyor.

Dün döviz kurları ve faizlerdeki yatay seyre karşın, banka hisselerinde artan satışlarla düşen Borsa İstanbul (BİST), yeni güne tepki alımlarıyla başladı. 

BİST 100 endeksi 56 puan düşüşle 79.206 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,07 oranında değer kaybetti. Analistler, teknik açıdan endeksin 79.400 puanın altında kalması durumunda satış baskılarının sürebileceğini belirterek, 78.000 seviyesinin destek ve 80.500 seviyesinin direnç konumunda olduğunu vurguluyor. 

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin ekim sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.15 düşüşle 97.7250 seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL ekim sonu kontratları ise yüzde 0.18 yükselişle 2.8999 seviyesinde seyrediyor.

Dün akşam saatlerinde 2.89'un hemen altında işlem gören dolar/TL bu sabah 2.8943/2.8960 seviyesindeydi. Sepet bazında TL aynı saatte 3.0483/3.0505 seviyesinden işlem görürken euro/TL ise 3.2025/3.2050 seviyesindeydi. Dolar/TL'de, hafta sonunda gerçekleşecek seçim öncesi son haftaya aşağı yönlü bir başlangıç yaptıktan sonra bugün küresel piyasaların izlenmesi bekleniyor. 

Küresel piyasalar, bugün başlayacak ve kararları yarın açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesinde genel olarak yatay seyir izliyor. 

İç piyasada açıklanacak ekim ayı ekonomik güven endeksi ve eylül ayı yabancı ziyaretçi sayıları takip edilirken iç verilerin piyasalarda belirleyici olması beklenmiyor. 

Dış piyasalarda ise İngiltere üçüncü çeyrek öncü büyüme verileri, ABD dayanıklı mal siparişleri, öncü hizmetler PMI ve ABD tüketici güven endeksi verileri takip edilecek.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler

10.00 Türkiye, ekim ayı ekonomik güven endeksi 

11.30 İngiltere, 3. çeyrek GSYH 

14.30 ABD, eylül ayı dayanıklı mal siparişleri  

15.45 ABD, hizmet sektörü ve bileşik PMI 

16.00 ABD, ekim ayı tüketici güven endeksi  


Bu haber 1,152 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,733 µs