En Sıcak Konular

Yurt dışı oyları Ankara'ya böyle geliyor

27 Ekim 2015 09:52 tsi
Yurt dışı oyları Ankara'ya böyle geliyor Yurt dışında yaşayan vatandaşların 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için bulundukları ülkede kullandıkları oy pusulaları, diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getiriliyor.

Yurt dışı oyları Ankara'ya böyle geliyor

 

 

Dünya 

 

Yurt dışında yaşayan vatandaşların 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için bulundukları ülkede kullandıkları oy pusulaları, diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getiriliyor.

1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Türk vatandaşlarının bulundukları ülkelerde kullandıkları oy pusulaları, diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getiriliyor. 

Türkiye, 26. Dönem Parlamentosu'nun üyelerini belirlemek üzere 1 Kasım'da sandık başına gitmeye hazırlanırken, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin 8 Ekim'de başlayan oy verme işlemi sona erdi. 

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 2 milyon 899 bin 59 kişinin 1 milyon 160 bin 38'i, 54 ülke ve 113 temsilcilikte oy kullandı. Bulunduğu ülkede bu sürede oy kullanamayanlar, 1 Kasım'a kadar 33 gümrük kapısında oy verebilecek. 

THY'den 3 uçak kiralandı 

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından, siyasi parti temsilcilerinin de yer aldığı saklama kurulları, oy pusulalarını yine siyasi parti temsilcilerinin de içinde bulunduğu ulaştırma komisyonlarına teslim ediyor.  

Avrupa'da bulunan 33 temsilcilikte kullanılan pusulalar, YSK'nın Türk Hava Yollarından (THY) kiraladığı 3 uçakla siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu komisyon gözetiminde Türkiye'ye taşınacak. 

Uçaklarda komisyonların dışında Dışişleri Bakanlığı ve YSK görevlileri de bulunacak. Üç uçakta toplam 28 görevli yer alacak. Diğer 80 temsilcilikteki kullanılan oy pusulaları ise diplomatik kuryeler ile Türkiye'ye getirilecek.  

Uçaklardan birinin bu akşam saatlerinde, diğer ikisinin ise gece yarısından sonra Türkiye'de olması bekleniyor. Ankara'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'na getirilecek oy pusulaları, 1 Kasım akşamı, tüm yurtta oy verme işleminin tamamlanmasının ardından, diğer oylarla eş zamanlı açılarak sayılacak. 


Bu haber 1,186 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,202 µs