En Sıcak Konular

Polis, asker, muhtar, genç öğrenci ve yaşlılara destek

31 Ekim 2015 14:37 tsi
Polis, asker, muhtar, genç öğrenci ve yaşlılara destek Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı 10 maddelik ‘Cumhuriyet Bayramı Müjdesi’, öğrenci burslarından er ve erbaş harçlıklarına, polis, astsubaydan öğretmelere, muhtarlardan yaşlılara toplumun her kesimini kucaklıyor.

Polis, asker, muhtar, genç öğrenci ve yaşlılara destek

 

 

Star 

 

Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı 10 maddelik ‘Cumhuriyet Bayramı Müjdesi’, öğrenci burslarından er ve erbaş harçlıklarına, polis, astsubaydan öğretmelere, muhtarlardan yaşlılara toplumun her kesimini kucaklıyor.

Seçimde son düzlüğe girdik. 1 Kasım günü Türkiye’nin kaderi oylanacak.

AK Partinin çalışma hayatına dönük reformlarını geçtiğimiz haftalarda ayrıntılı olarak ele aldık. Bugün de, özellikle AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 10 Maddelik ‘Cumhuriyet Bayramı Müjdesi’ni yazmak istedik.

2002-2015 dönemi karşılaştırıldığında Yurt-Kur’un yeni yurt yatırımlarını önemli ölçüde artırdığını ve yatak kapasitesini 2002 yılına kıyasla yaklaşık yüzde 130 düzeyinde bir artışla 183 bin seviyesinden 417 bin seviyesine ulaştırıldığını görüyoruz.

AK Parti döneminde üniversite harçları kaldırıldı.

Üniversite öğrencilerine sağlanan kredi ve burs miktarlarında da önemli artışlar gerçekleştirildi. Talep eden her öğrenciye öğrenim kredisi sağlanması uygulamasına geçildi. Kredi ve burs miktarları 2002 yılındaki 45 TL’den, 2015 yılında 330 TL’ye yükseltildi.

Yüksek lisans öğrencilerine verilen aylık 90 TL burs, 660 TL’ye, doktora öğrencilerine verilen aylık 135 TL bursta 990 TL’ye yükseltildi.

Başbakanımızın Cumhuriyet Bayramı Müjdesi ile de, lisans öğrencilerinin 330 TL olan burs miktarları yılbaşından itibaren 400 TL’ye çıkarılacak.

Vatandaşımızın huzur ve güvenliği için canla başla çalışan polislerin emniyet hizmet tazminatları yüzde 25 arttırılacak. Böylece maaşlarında 240 TL ile 580 TL arasında artış sağlanmış olacak.

Er ve erbaşların cüzi miktarlarda olan harçlıkları 2.5-3 katına çıkarılarak gözbebeklerimiz Mehmetçiklerimizin harçlıkları 100 TL’ye çıkarılmış olacak.

Hem askeri öğrencilerin 40 TL ile 200 TL arasında değişen harçlıkları 400 TL’ye çıkarılacak ve hem de astsubayların,  2003 yılı öncesi ve sonrası mezuniyetler ile oluşan farkı gideren emeklilik intibakları gerçekleştirilecek. Böylece askeri öğrencilerle astsubaylarımızın taleplerinin yerine getirilmesi sağlanmış olacak.

Polislerin 2.200 olan ek göstergeleri 3.000’e çıkarılacağı seçim beyannamesinde açıklanmıştı, yine sahadan gelen taleplerle uzman erbaşların da 2.200 olan ek göstergeleri 3.000’e çıkarılacak.

Dün köşemizde ayrıntılı olarak açıkladığımız üzere, gençlerin okulunu bitirip iş sahibi olmadan önce oluşmuş genel sağlık sigortası borçları silinecek. Böylece 5.3 milyon vatandaşımızın mağduriyeti giderilmiş olacak.

Yaşlıların önemli bir mağduriyeti, 65 yaş aylığında yaşanıyordu. 65 yaşın üzerinde olup maaş almaya hak kazanmış bütün yaşlılar, kimin yanında yaşarsa yaşasın, maaşını alabilecek. Yaşlılarımız yanında yaşadığı oğlu veya kızının geliri ne olursa olsun maaşları kesilmeyecek. Bununla ilgili kanun değişikliği yapılacak ve yaşlıların bu sorunu da çözülecek.

Uzun zamandır muhtarlarımız tarafından dillendirilen muhtar maaşına yeni düzenleme geliyor. Muhtarların 950 TL olan maaşları 1.300 TL’ye yükseltilip,  asgari ücrete endekslenecek.

Bugüne kadar 13 yılda yüzbinlerce öğretmen ataması yapan AK Parti, şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapacak.


Bu haber 1,477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,643 µs