En Sıcak Konular

Ev alana devlet desteği geliyor

5 Ocak 2016 14:02 tsi
Ev alana devlet desteği geliyor Ev sahibi olmayan vatandaşların konut edinmesini amaçlayan "konut hesabı" uygulamasında geri sayım başladı.

Ev alana devlet desteği geliyor

 

 

Dünya 

 

Ev sahibi olmayan vatandaşların konut edinmesini amaçlayan "konut hesabı" uygulamasında geri sayım başladı.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ev sahibi olmayan vatandaşların konut edinmesini amaçlayan "konut hesabı" uygulamasına ilişkin yönetmelik çalışmalarının son aşamaya geldiğini bildirdi.

Şimşek yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet Eylem Planı'nda yer alan konut hesabı uygulamasının 3 ay içerisinde gerçekleştirilecek vaatler arasında yer aldığını hatırlatarak, uygulamaya yönelik hazırlanan yönetmelik çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Hazırlanan taslak yönetmeliğin son aşamaya geldiğini belirten Şimşek, "Yönetmelik taslağı, ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne sunulmuş olup kısa süre içinde Başbakanlığa sevki planlanmaktadır" ifadelerine yer verdi.

"Devlet katkısı için azami tutar 15 bin lira"

Konut hesabı düzenlemesi ile konut sahibi olmayan Türk vatandaşlarının konut edinmesinin ve hanehalkının önündeki muhtemel borçlanma kalemlerinden olan konut harcamalarının önceden tasarruf edilerek karşılanmasının amaçlandığını vurgulayan Şimşek, şu bilgileri verdi:

"Konut hesabı düzenlemesine göre, katılımcıların konut hesabı açabilmeleri için Türk vatandaşı olması ve konut sahibi olmaması gerekmektedir. Katılımcıların devlet katkısına hak kazanabilmesi için yurtiçi mevduat veya katılım bankalarında konut hesabı açmaları ve konut edinim tarihine kadar asgari 3 yıl boyunca söz konusu hesaplara düzenli ödeme yapmaları gerekmektedir. Belirtilen koşulları yerine getiren katılımcıya konut edinim tarihi itibarıyla hesapta biriken toplam tutarın azami yüzde 20’sine kadar hesaplanan devlet katkısı ödemesi yapılacaktır. Devlet katkısı için azami tutar 15 bin liradır ve bu tutar her yıl yeniden değerleme oranı ile artırılacaktır. Devlet katkısı, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten defaten karşılanacak ve hak sahibine hesabın bulunduğu banka aracılığıyla ödenecektir."


Bu haber 1,318 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,428 µs