En Sıcak Konular

Marmara'da ulaşıma lodos engeli

7 Ocak 2016 10:36 tsi
Marmara'da ulaşıma lodos engeli Marmara Denizi'nde dün başlayan ve etkisini sürdüren lodos nedeniyle İDO ve BUDO bazı seferlerini iptal etti. Gemiler, Şarköy sahillerinde demirledi.

Marmara'da ulaşıma lodos engeli

 

 

Dünya

 

Marmara Denizi'nde dün başlayan ve etkisini sürdüren lodos nedeniyle İDO ve BUDO bazı seferlerini iptal etti. Gemiler, Şarköy sahillerinde demirledi.

Şiddetli lodos Marmara Denizi'nde ulaşımı olumsuz etkiledi. Marmara Denizi'nde, dün başlayan ve etkisini sürdüren lodos nedeniyle gemiler, Şarköy sahillerinde demirledi. İstanbul Deniz Otobüsleri ve Bursa Deniz Otobüslerinin bazı seferleri iptal edildi.

İDO'nun internet sitesindeki duyuruya göre, 07.10 Bostancı-Kartal-Yalova, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı, 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü ile 07.45 Yenikapı-Yalova, 07.15 Yalova-Yenikapı hızlı feribot seferleri yapılamadı.  

Şirketin 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 10.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 14.30 Yalova-Kartal deniz otobüsü seferleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle gerçekleştirilemeyecek. 

İDO'nun tüm iç hat deniz otobüsü seferleri de iptal edildi. 

BUDO'dan yapılan açıklamaya göre ise saat 08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), 09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), 09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi, 10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi, 12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferleri programdan kaldırıldı. 

Sabah saatlerinde yapılması planlanan İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferleri hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemedi. 

27 şilep ve tanker Şarköy sahillerine demirledi

Hızı zaman zaman 90 kilometreye ulaşan lodostan olumsuz etkilenen 27 şilep ve tanker Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerinde demirledi. 

Gemi personeli de zaman zaman 5 metreye ulaşan dalgalar yüzünden karaya çıkamadı. Gemilerin, hava koşullarının düzelmesinin ardından rotalarına göre hareket edeceği belirtildi.  

Bu arada, fırtına balıkçıları da olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle dün ava çıkamayan tekneler, bugün de Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarında demirledi. 

Meteoroloji yetkilileri şiddetli fırtınanın etkisini sürdürmesinin beklendiğini, vatandaşların meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.


Bu haber 1,196 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,490 µs