En Sıcak Konular

Madenciliğe ve küçük işletmelere hayat suyu

11 Ocak 2016 10:56 tsi
Madenciliğe ve küçük işletmelere hayat suyu Hükümet, madenciliğin ve küçük işletmelerin ek maliyetini üstleniyor. Sadece madenciliğe 250 milyon liralık destek verilecek

Madenciliğe ve küçük işletmelere hayat suyu

 

A Haber

 

Hükümet, madenciliğin ve küçük işletmelerin ek maliyetini üstleniyor. Sadece madenciliğe 250 milyon liralık destek verilecek

Hükümet, büyümeyi canlandırmak, asgari ücretle çalışanların yoğun olduğu sektörleri korumak için kesenin ağzını açtı. Hem madenciliğe hem de küçük işletmelere hayat suyu anlamına gelen düzenleme ile ek maliyetleri devlet üstlenecek. Sadece maden sektörüne yapılacak desteğin 250 milyon liraya ulaşması bekleniyor. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen torba tasarı ile atılacak adımlar şöyle: 

ASGARİ DESTEĞİ:
Asgari ücretle çalışanın yoğun olduğu küçük işletmeler desteklenecek. Prim ve hizmet belgelerinde, 2015'te kazancı 2 bin 550 liraya kadar bildirilen sigortalı için işverenin 100 liralık sigorta prim yükünü bu yıl Hazine karşılayacak. 

DÜZENLİ PRİM: 
Sigorta primini süresinde ödemeyen, çalıştırdıkları kişileri sigortalı bildirmeyenler, kuruma prim, idari para cezası ve gecikme cezası bulunan işverenler bu destekten yararlanamayacak. 

MALİYET DESTEĞİ: 
Yeraltı maden işletmelerinde oluşan maliyet artışlarına destek verilecek. Linyit, taşkömürü işletmelerinde oluşan maliyet artışlarının karşılanmasına ilişkin destek sağlanacak. 

TEŞVİK SINIRI YOK: 
Sosyoekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan illerde 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran işyerlerine yönelik uygulanan sigorta primi teşvikinde sigortalı sayısı sınırı kaldırılıyor. 

TATİL DÜZENLEMESİ: 
ÖTV, banka ve sigorta muameleleri vergisi, özel iletişim vergisi, şans oyunları vergisi, belediyelerin tahsil ettiği vergi ve harçlarda mali tatil uygulanmayacak. 

250 MİLYON LİRALIK DESTEK
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, düzenlemenin özel sektör madenciliğine hayat suyu getireceğini söyledi. Alaboyun, desteğin ton ya da çalışan işçi başına olabileceğin belirtti. Deksek miktarının 250 milyon liraya ulaşacağı vurgulanıyor.


Bu haber 1,163 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,981 µs