En Sıcak Konular

Cari açık rakamları açıklandı

11 Ocak 2016 11:34 tsi
Cari açık rakamları açıklandı On iki aylık cari işlemler açığı ise 34 milyar 741 milyon dolara geriledi.

Cari açık rakamları açıklandı

 

 

Star

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, cari işlemler açığı, kasım 2015'te bir önceki yılın aynı ayına göre 3 milyon 689 dolar azalarak 2 milyar 105 milyon dolar olarak gerçekleşti. On iki aylık cari işlemler açığı ise 34 milyar 741 milyon dolara geriledi. 

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, kasım 2015'te 2 milyar 105 milyon dolar açık verirken, yıllıklandırılmış cari işlemler açığı ise 34 milyar 741 milyon dolara indi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kasım 2015 ayı ödemeler dengesi verilerini açıkladı. Buna göre, kasım 2015'te cari işlemler açığı, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla 3 milyar 689 milyon dolar azalışla 2 milyar 105 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bunun sonucunda, on iki aylık cari işlemler açığı 34 milyar 741 milyon dolara geriledi.

Bu gelişmede, ödemeler dengesi tablosundaki dış ticaret açığının bir önceki yılın aynı ayına göre 3 milyar 623 milyon dolar azalarak 2 milyar 953 milyon dolara düşmesi etkili oldu. Öte yandan, hizmetler dengesinden kaynaklanan net gelirler 159 milyon dolar artarak 1 milyar 484 milyon dolara yükseldi.Parasal olmayan altın kalemi altında, bir önceki yılın kasım ayında 1 milyar 968 milyon dolar, 2015'in kasım ayında ise 132 milyon dolar net ithalat gerçekleşti.Hizmetler dengesi altında seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler, 2014 yılının aynı ayına göre 176 milyon dolar tutarında azalarak 1 milyar 179 milyon dolara geriledi. Birincil gelir dengesi kalemi altında yatırım geliri kaleminden kaynaklanan net çıkışlar, bir önceki yılın aynı ayına göre 75 milyon dolar artarak 628 milyon dolar oldu.AA Finans Cari İşlemler Beklenti Anketi'ne göre, ekonomistlerin kasım 2015 cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması 2,1 milyar dolar düzeyindeydi.


Bu haber 1,157 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,419 µs