En Sıcak Konular

Deniz taşımacılığına yeni düzenleme

22 Ocak 2016 11:51 tsi
Deniz taşımacılığına yeni düzenleme Denizyoluyla taşınan tehlikeli yüklerle ilgili faaliyetlerde bulunan kişilere verilecek eğitimler ile bu eğitimleri verecek kurum ve kuruluşların yetkilendirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Deniz taşımacılığına yeni düzenleme

 

 

Dünya 

 

Denizyoluyla taşınan tehlikeli yüklerle ilgili faaliyetlerde bulunan kişilere verilecek eğitimler ile bu eğitimleri verecek kurum ve kuruluşların yetkilendirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Denizyoluyla taşınan tehlikeli yüklerle ilgili faaliyetlerde bulunulan liman ve kara tesislerinde görev alan kişilere verilecek eğitimler ile bu eğitimleri verecek kurum ve kuruluşların yetkilendirilmesine ve eğitimin içeriğine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının "Denizyoluyla Taşınan Tehlikeli Yüklere İlişkin Uluslararası Kod Kapsamında Eğitim ve Yetkilendirme Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, yönetmelik, denizyoluyla taşınan tehlikeli yüklerle ilgili faaliyetlerde görev alacak kişilere verilecek eğitim seminerlerini, söz konusu eğitim seminerlerinin standart programlarını ve programları icra edecek kurum ve kuruluşların yetkilendirilmesine ilişkin usul ve esasları belirliyor. 

Tehlikeli yüklerle ilgili, genel farkındalık eğitimi, göreve yönelik eğitim, emniyet eğitimi ve yenileme eğitim semineri olmak üzere 4 ana başlıkta eğitim seminerleri verilecek. Yetkilendirilmiş liman tesisleri sadece kendi personeline yönelik eğitim semineri düzenleyebilecek.

Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü, yönetmelikle belirlenen gerekli şartları sağlayan kuruluşları üçüncü şahıslara eğitim vermek üzere, liman tesislerini ise kendi personeline eğitim semineri düzenlemek üzere yetkilendirecek. 

Yetkilendirilmiş eğitim kuruluşları ile liman tesisleri, eğitim seminerlerini, eğiticilere yazılı ve görsel anlatım imkanları veren, katılımcıların rahat edebileceği şekilde iklimlendirilmiş temiz bir ortamda vermekle ve seminerleri 30 kişiyi geçmeyecek şekilde düzenlemekle sorumlu olacak. 

Yetkilendirilmiş kuruluşlar ile liman tesislerinin faaliyetleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının denetimine tabi olacak. Denetimler yılda en az bir kere olmak üzere idarenin uygun gördüğü tarihte ve periyotlarda yapılacak.  

Yönetmelik gereklerini yerine getirmeyen yetkilendirilmiş kuruluşlar ile liman tesislerine idari yaptırım uygulanacak. 



Bu haber 1,023 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,438 µs