En Sıcak Konular

Polonya hazır giyimine Türk etiketi

18 Mart 2016 11:01 tsi
Polonya hazır giyimine Türk etiketi Polonyalı hazır giyim üreticisi firma, Türkiye’den tekstil ürünleri için dokuma etiketler, kurdela tarzı etiketler satın almak istiyor.

Polonya hazır giyimine Türk etiketi

 

 

Dünya 

 

Polonyalı hazır giyim üreticisi firma, Türkiye’den tekstil ürünleri için dokuma etiketler, kurdela tarzı etiketler satın almak istiyor. 

Polonya’da tekstil ve konfeksiyon sektöründe faaliyette bulunan çok sayıda firma bulunmaktatır. Polonya dünyada 18’inci büyük tekstil ve konfeksiyon üreticisi ve Avrupa’nın 12’nci büyük hazır giyim pazarıdır.

Geleneksel bir tekstil ve konfeksiyon üreticisi ve ihracatçısı olan Polonya, AB üyeliğinin getirdiği serbest piyasa koşullarının da etkisiyle, 2000’li yılların sonlarına doğru net ithalatçı ülke konumuna geçmiştir. Sektör, tekstil ürünlerinde Uzak Doğu’dan, özellikle de Çin Halk Cumhuriyeti ve Hindistan’dan ucuz ürün ithalatı, hazır giyim ürünlerinde ise Batı Avrupalı mağaza zincirleri ile rekabette güçlük çekilmesi nedenleriyle yıllar itibariyle istikrarlı bir şekilde küçülmektedir. Polonyalı firmalar, mikro ve çevre dostu teknolojilerle veya şirket birleşmeleriyle yeniden yapılanmaya gayret etmektedir. Bununla beraber, çok sayıda Polonyalı hazır giyim üreticisi firma Batı Avrupa’nın uluslararası hazır giyim markaları için hariçte işleme (fason) ile iştigal etmeye devam etmektedir.  Uluslararası rekabetin ve özellikle işgücü maliyetlerinin artmasına rağmen Avrupa Birliği’ne yönelik ihracat küresel kriz ortamında dahi gelişmiştir. Pazara yakınlık, kalite, tüketici güvenliği ve çevre standartlarına uyum Polonyalı firmalar için avantaj sağlamaktadır. 

AB üyesi ülkeler Polonya’nın hazır giyim ürünleri ihracatında yüzde 86 oranında bir paya sahiptir.  İhracatın yarıdan fazlası Almanya ve Hollanda’ya yöneliktir. AB dışında en fazla ihracat yapılan ülkeler Rusya Federasyonu ve Ukrayna’dır.

Türkiye’nin Polonya’ya ihraç ettiği hazır giyim ürünlerinin yüzde 62’si örme giyim eşyası, yüzde 34’ü örülmemiş giyim eşyası, yüzde 2’si deri veya kürkten giyim eşyası ve yüzde 2’si ayakkabıdan oluşmaktadır.


Bu haber 1,521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,524 µs