En Sıcak Konular

Fındık üreticilerine sigorta uyarısı

29 Mart 2016 13:39 tsi
Fındık üreticilerine sigorta uyarısı Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı ve soğuk havayla birlikte fındık bahçeleri hasar gören üreticilerin, TARSİM'e başvurabilecekleri belirtildi.

Fındık üreticilerine sigorta uyarısı

 

 

Dünya

 

Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı ve soğuk havayla birlikte fındık bahçeleri hasar gören üreticilerin, TARSİM'e başvurabilecekleri belirtildi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, daha önce Türkiye genelinde yaklaşık 103 bin fındık üreticisinin, zirai don riskine karşı Tarım Sigortaları Havuzu'na (TARSİM) başvurarak bahçelerini sigortalattığını ifade etti.

Bu üreticilerin, bahçelerinde hasar tespit etmeleri durumunda, TARSİM'e başvurarak zararlarını ilgili sigorta şirketlerinden karşılanmasını istemeleri gerektiğini kaydeden Soydan, "Üreticilerimiz bu konuda geç kalmadan TARSİM'e başvurarak bahçelerini inceletebilir. Bu başvurunun zamanında yapılması gerekmektedir. Aksi durumda üreticilerimiz mağduriyet yaşayabilir." dedi.

Fındık bahçesinin zarar gördüğünü tespit eden üreticilerden başvuru konusunda hassas davranmalarını isteyen Soydan, "Başvuru halinde TARSİM'den yetkililer bahçeleri inceleyecek ve rapor tutacak. Fındık bahçesinde ne kadar hasar oluşmuş, bunun tespitini yapacak. Daha sonra da bu tespitle üreticiye belli bir ödeme yapılacak." diye konuştu.

Soydan, 2014 yılında yaşanan don sonrası TARSİM'in güven kazanarak sigorta başvurusu yapan bütün üreticilere ödeme yaptığını kaydederek, "Üreticilerimiz bu konuda kesinlikle endişelenmesin. Bahçelerinde bir hasar tespit ettiyse hemen çalışmalarına başlasın." değerlendirmesinde bulundu. 


Bu haber 1,243 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,876 µs