En Sıcak Konular

Bakan Soylu'dan ilaç protokolü açıklaması

29 Mart 2016 13:58 tsi
Bakan Soylu'dan ilaç protokolü açıklaması SGK ve eczaneler arasında imzalanan ilaç protokolü perşembe günü sona erecek.

Bakan Soylu'dan ilaç protokolü açıklaması

 

Dünya 

 

SGK ve eczaneler arasında imzalanan ilaç protokolü perşembe günü sona erecek. Konu üzerine açıklama yapan Bakan Soylu, tarafların büyük bir olasılıkla yarın uzlaşacaklarını açıkladı. Anlaşma sağlanamazsa eczaneler SGK reçetelerini karşılamayacak...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, SGK ve eczaneler arasında 31 Mart'ta sona erecek olan protokolle ilgili tekliflerini Türk Eczacılar Birliği'ne (TEB) sunduklarını belirterek; yarın muhtemelen tekrar bir araya gelecek olan tarafların uzlaşacağını düşündüğünü söyledi.

SGK ile eczaneler arasındaki mevcut sözleşme 31 Mart'ta sona erecek. Eczaneler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan talep ettikleri iyileştirmelerin hayata geçirilmemesi halinde yeni sözleşme imzalamayacakları ve SGK reçetelerini karşılamayacakları uyarısında bulunmuştu.

Eczanelerin taleplerinin başında, reçete başına hizmet bedellerinin artırılması ve satış hasılatı baremlerinin yeniden düzenlenmesi bulunuyor.

SGK Yüksek Danışma Kurulu toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, "Birçok taleple karşı karşıyayız. Makul talepler var ve bunları zaten karşılayacağız. Bunları karşılamama noktasında bir değerlendirmemiz söz konusu değil" dedi ve ekledi:

"Elbette ki onların talepleri var. Bizim de yapabileceklerimiz, kısıtlarımız var. Tüm bunların içinde bir noktada uzlaşacağımızı düşünüyoruz... Çok makul bir çalışma dönemi geçirdik, makul bir şekilde sonuçlanmasını bekliyoruz."

'Problem yaşayacağımızı zannetmiyorum'

TEB'e sundukları teklifin ardından, muhtemelen yarın tarafların biraraya gelip yeniden konuşacağını belirten Soylu şöyle devam etti:

"Eczacılarımızın bizi de anlayışla karşılamasını istiyorum. Çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Bütçemizin kendi adına kısıtları söz konusu. Bütün bu bütçe dengelerimiz içinde EKK ile eczacılarımızın talepleri ve kendi değerlendirmelerimiz üzerine yaptığımız bütün tartışma ve değerlendirmelerden ancak böyle bir sonuç çıktı. Ama yarın tekrar eczacılarla biraraya geleceğiz, problem yaşanacağını zannetmiyorum."

'Katkı da denge kurmaya çalıştık'

Eczacılara majistral (el yapımı) ilaçlarla ilgili sundukları teklifin onların istekleri ile uyumlu hale getirildiğini belirten Soylu, hizmet bedellerinin de iki katına çıkarılmasını teklif ettiklerini söyledi.

Soylu, "Daha az cirolu eczanelere daha yüksek bir katkı, daha yüksek cirolu eczanelere daha az katkıyla bir denge kurmaya çalıştık" dedi.

Soylu'nun verdiği bilgiye göre; EKK'da alınan karara göre, eczacıların aldığı hizmet bedeli 400,000 liraya kadar cirolu eczanelerde reçete başına 0.75 TL'den 1.5 TL'ye, 400,000-700,000 TL cirolu eczanelerde 0.75 TL'den 1.5 TL'ye, 700,000-900,000 TL cirolularda 0.25 TL'den 0.50 TL'ye, 900,000-1.5 milyon TL arası eczanelerde de 0.25 TL'den 0.40 TL'ye çıkarılacak.


Bu haber 1,355 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,311 µs