En Sıcak Konular

Dış borsalar yükselişi sürdürüyor

1 Ağustos 2016 10:00 tsi
Dış borsalar yükselişi sürdürüyor Fed'e ilişkin iyimserlikle pozitif bir seyir izleyen küresel piyasalar imalat verilerini bekliyor.

Dış borsalar yükselişi sürdürüyor

Dünya 

Fed'e ilişkin iyimserlikle pozitif bir seyir izleyen küresel piyasalar imalat verilerini bekliyor.

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) politikalarına ilişkin iyimserlikle pozitif bir seyir izlerken, bugün açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceği belirtiliyor.

ABD'de geçen haftanın son işlem gününde açıklanan büyüme verisinin beklentilerin altında kalmasının ardından Fed'in eylül ve aralık aylarında faiz artıracağına ilişkin beklentilerin azaldığı ve buna bağlı olarak risk iştahının arttığı gözlendi.

Cuma günü ABD'de açıklanan şirket karları New York borsasında hisse bazlı hareketleri artırırken, Dow Jones endeksi yüzde 0,13 değer kaybetti, S&P 500 endeksi yüzde 0,16 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,14 yükseldi. Dolar endeksi, büyüme verilerinin ardından sert bir şekilde düşüşe geçerek günü yüzde 1,25 azalışla 95,5'ten tamamladı, 2 yıl vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi de yüzde 0,76'dan yüzde 0,66'ya geriledi.

Avrupa tarafında, Brexit sonrası gelişmeleri piyasaların gündemini meşgul etmeye devam ederken, başta İtalya olmak üzere ülkelerin bankacılık sistemine ilişkin haber ve açıklamalar da takip ediliyor. Cuma günü küresel risk iştahının artmasıyla Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,61, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,44 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,05 değer kazandı.

Asya borsaları, ABD'den açıklanan ekonomik büyüme rakamlarının tahminlerin altında gerçekleşmesiyle beraber Fed'in bu yıl faizleri artıracağına dair beklentilerin azalması üzerine bir yılın en yüksek seviyesini gördü.

ABD ekonomisi Nisan-Haziran dönemi arasında yıllık bazda yüzde 1.2 büyüyerek, ekonomistlerin yüzde 2.6'lık beklentilerinin oldukça altında kaldı.

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 1.1 artarak son bir yılın en yüksek seviyesini gördü. Japonya'da ise Nikkei endeksi, Japonya Merkez Bankası'nın açıkladığı ilave parasal genişleme adımlarının yatırımcıların beklentilerinin altında kalması üzerine yükselen yenden olumsuz etkilenerek yüzde 1.5 düşmesinin ardından bu kayıplarını silerek yeniden yatay seviyeye geldi. 


Bu haber 1,198 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,723 µs