En Sıcak Konular

En büyük bürokratın da ’bürokrasi sancısı’ var

7 Aralık 2007 14:46 tsi
En büyük bürokratın da ’bürokrasi sancısı’ var İSTANBUL Sanayi Odası’nın (İSO), ’merkezi’ bürokrasiyle buluştuğu Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda, bürokrasinin zirvesindeki isimden acı itiraf geldi.

En büyük bürokratın da ’bürokrasi sancısı’ var

Hürriyet

İSO’nun düzenlediği, 2007 yılı İkinci Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda konuşan Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, "Ben iş adamını, sanayiciyi çok iyi anlıyorum. Siz acele ediyorsunuz. İşlerinizin de hep bir süresi var. Sizin aceleniz var ama bizim sistemdekilerin (memurların) emekliliğe kadar vakti var" dedi.

İSTANBUL
Sanayi Odası’nın (İSO), ’merkezi’ bürokrasiyle buluştuğu Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda, bürokrasinin zirvesindeki isimden acı itiraf geldi. Toplantının açış konuşmasını yapan Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, "Ben iş adamını, sanayiciyi çok iyi anlıyorum. Siz acele ediyorsunuz. İşlerinizin de hep bir süresi var. Sizin aceleniz var ama bizim sistemdekilerin (memurların) emekliliğe kadar vakti var. Siz süreye onlar sürece odaklı" dedi. İSO Başkanı Tanıl Küçük’ün, siyasi iradenin, bürokrasinin ve iş dünyasının yatırım, üretim ve rekabet ortamının iyileştirilmesi için uzun süreden beri aynı konularda aynı fikre sahip olduğunu vurgulaması ve bu ortak düşünce iklimine rağmen son beş yılda sanayicinin yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar listesinin değişmediğini söylemesi üzerine "Madem siz farklı konuştunuz ben de kural dışına çıkayım" diyen Müsteşar Efkan Ala şunları söyledi: "Evet, çok haklısınız; söylem birliğimiz var ama eylem birliği olamadı. Son 5 yılda siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanması çok önemli ve çok yüksek hızlarda iyileşmeler getirdi. Yine de kendi kendimize sormamız lazım; gelişmiş ülkeler 40.000, 60.000 dolar kişi başına milli gelire ulaşmışken niye biz 6.000 dolardayız. Çünkü istemler aynı ama onlarla sistemlerimiz farklı. Özel sektör daha iyi rekabet ortamı istiyor, maliyetlerinin düşürülmesini istiyor ama bizler buna paralel liberal siyasal dönüşü gerçekleştiremediğimiz için olmuyor."

KARARLIYIZ MORAL BOZMAYALIM: Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, siyasi iktidarın, Türkiye’deki sistemi, yatırımcı ve üreticilerin talepleri doğrultusunda değiştirme konusunda kararlılığı bulunduğunu vurguladı ve "Siyasi irade tamdır. Başbakanımız yapılması gerekenleri sürekli vurguluyor. Bize düşen de bunun için gerekli adımları atmaktır. Biz hazırız, kamu sistemini sorunlarla beslenen ya da sorun üreten bir yapıdan çıkarmak istiyoruz. Moral bozmayalım. Sizin arzu ettiğiniz hedeflere varmak isteyen bir kadro iş başında ve bunu gçerçekleştirmeyi gerçekten arzuluyor. O nedenle işbirliğimizi sıkılaştıralım" dedi.

SIKINTILAR BEŞ YILDIR AYNI: İSO Başkanı Tanıl Küçük de şöyle konuştu: "Seçimlerle birlikte, yoğun bir siyasi gündemin ağırlığında geçen 2007, yapısal ve mikro reformlar açısından tümüyle kayıp yıl oldu. Hükümetimizin ikinci döneminde, ekonominin makro boyutu kadar, mikro boyutuna, işletmeler cephesine de gereken önem ve önceliği vermesini bekliyoruz. Hükümetler ve bürokrasinin, zemin hazırlayıcı ve yönlendirici desteği olmaksızın, işletmelerin çabası sonuçsuz kalır. 2002 yılından bu yana, Türkiye ekonomisinde çok önemli kazanımların sağlandığını her fırsatta dile getiriyoruz ancak son 5 yılda sanayinin rekabet gücünde kazanım hanesi boş görünüyor ve son 5 yılda dile getirdiğimiz sorunlar sıkıntılar listesinde pek bir şey değişmedi."

Sosyal Güvenlik Reformu Meclis’te

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısının çok kapsamlı düzenlemeler içerdiğini belirterek, "Tasarı tashihe muhtaç. Biz ’ben yaptım, oldu’ anlayışında değiliz, sosyal tarafların talebi varsa; bunları dikkate alan bakış açısı içerisindeyiz" dedi. Bakan Faruk Çelik, yürürlük tarihi 1 Ocak 2008’e ertelenen tasarının TBMM Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonunda görüşmeleri sırasında, tasarı hakkında bilgi verdi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kanunlarında yaklaşık 50 yılda 266 kez değişiklik yapıldığını ve ilk çıkartıldıklarında 630 maddeden oluşan sosyal güvenlik mevzuatının, bu değişikliklerle bin 23 maddeye ulaştığını bildirdi.



Bu haber 1,100 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,135 µs