En Sıcak Konular

Altının gramı güne yükselişle başladı! Çeyrek ise...

12 Mayıs 2017 11:02 tsi
Altının gramı güne yükselişle başladı! Çeyrek ise... Kapalıçarşı'da çeyrek altın 233, Cumhuriyet altını 948 liradan alıcı buluyor.

Altının gramı güne yükselişle başladı! Çeyrek ise...

Milliyet 

Güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, 141,9 lira seviyesinden alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 233, Cumhuriyet altını 948 liradan alıcı buluyor.

Dün, 141,6 liraya kadar yükselen gram altının fiyatı günü önceki kapanışa göre yüzde 0,15 artışla 140,8 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, bugüne değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,81 artışla 141,9 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 233, Cumhuriyet altını 948 liradan alıcı buluyor.


Altının ons fiyatı ise 1.228,4 dolara kadar yükselmesinin ardından şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,25 artışla 1.228,1 dolardan işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, küresel piyasalarda jeopolitik risk algısının azalması ve ABD 10 yıllık tahvil faizleri ile dolar endeksindeki toparlanmaların altın fiyatlarını baskıladığını söyledi.

Memiş, ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin, faiz artırımlarını destekleyen türden açıklamalar yapmasının altın fiyatlarındaki düşüşlerde etkili olduğunu belirterek, küresel piyasalarda güvenilir liman ihtiyacını artıracak bir gelişme olmadıkça altın fiyatlarının baskı altında kalmaya devam edeceğini kaydetti.

Bugün, ABD'de enflasyon ve perakende satışlar verileri başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini belirten Memiş, teknik açıdan altının gram fiyatında 139,0 liranın destek, 143 liranın ise direnç konumunda olduğunu ifade etti.


Bu haber 1,092 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,792 µs