En Sıcak Konular

Altının gramı haftaya düşüşle başladı! Çeyrek altın ise...

11 Eylül 2017 12:09 tsi
Altının gramı haftaya düşüşle başladı! Çeyrek altın ise... Cuma günü 148,8 liraya kadar yükselen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,03 artışla 147,7 liradan tamamladı.

Altının gramı haftaya düşüşle başladı! Çeyrek altın ise... 

Milliyet 

Altının gram fiyatı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 146 lira seviyelerinden işlem görüyor. Cuma günü 148,8 liraya kadar yükselen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,03 artışla 147,7 liradan tamamladı. Peki Çeyrek altın fiyatlarında son durum ne?

Cuma günü 148,8 liraya kadar yükselen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,03 artışla 147,7 liradan tamamladı.

Gram altın, yurt içinde 2'nci çeyrek büyüme verisinin beklentilere yakın yüzde 5,1 olarak açıklanmasının ardından düşüşe geçen dolar/TL'nin etkisiyle değer kaybetti. Altının gram fiyatı saat 11.05 itibarıyla yüzde 1,08 azalarak 146,2'den işlem görürken, aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 240 lira, Cumhuriyet altını da 978 liradan satılıyor.

Geçen hafta, 16 Ağustos 2016'dan bu yana en yüksek seviyesini gören altının ons fiyatı ise bugüne değer kaybıyla başlamasının ardından şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,70 azalışla 1.337,35 dolardan alıcı buluyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, piyasalarda Kuzey Kore'ye ilişkin gerilimin azalmasıyla altın fiyatlarının, haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladığını ifade etti.

Memiş, kar realizasyonları beklentisinin düşüşlerde etkili olduğunu belirterek, "Bu hafta dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde toparlanma isteği görebiliriz. Doların küresel piyasalarda değer kazanması altın fiyatlarını olumsuz yönde etkileyebilir." dedi.

Yurt içi piyasalarda dolar/TL'deki sert düşüşlerin altının gram fiyatını baskılamaya devam edeceğini kaydeden Memiş, teknik açıdan altının gram fiyatında 145 lira seviyesinin destek, 148 liranın ise direnç olarak takip edileceğini bildirdi.


Bu haber 1,036 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    21,535 µs