En Sıcak Konular

Gündem yoğun, dolar 3.55'in üzerinde

27 Eylül 2017 10:01 tsi
Gündem yoğun, dolar 3.55'in üzerinde Küresel piyasalar ve jeopolitik gelişmelerle dolar/TL 3.55'in üzerindeki seyrine devam ediyor. Bugün yurtiçinde OVP beklenirken, ABD'de vergi reform taslağı açıklanacak.

Dünya 

Küresel piyasalar ve jeopolitik gelişmelerle dolar/TL 3.55'in üzerindeki seyrine devam ediyor. Bugün yurtiçinde OVP beklenirken, ABD'de vergi reform taslağı açıklanacak.

Kuzey Irak'taki referandum kaynaklı jeopolitik risklerin dolar/TL üzerindeki baskısı devam ederken kur küresel piyasalar ve jeopolitik gelişmelerle son iki haftada 3.40'lı seviyelerden yükseldiği 3.55'li seviyelerde işlem görmeyi sürdürüyor. Dolar/TL saat 09:55 itibariyle 3.5520 seviyesinde yer aldı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi ise dünkü kapanış seviyesine göre anlamlı bir değişim göstermeden 103.933 puandan yatay açıldı. 

Piyasalarda bugün jeopolitik gelişmeler, küresel piyasaların yanı sıra içeride 2018-2020 dönemine ilişkin Orta Vadeli Program'ın detayları yakından takip edilecek. OVP saat 1300'da Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın da katılacağı toplantıda açıklanacak.

Fed, şahin duruşunu koruyor

Küresel piyasalarda ise dolar Fed Başkanı Janet Yellen'in faiz artışlarına devam edilmesi gerektiği açıklamasından destek bulurken, euro Almanya'da pazar günü yapılan seçimlerin ardından siyasi belirsizliğin yol açtığı kayıplarını toparladı. Doların başlıca altı temel para biriminden oluşan sepet karşısında seyrini izleyen endeks dün 93.286 ile yaklaşık bir ayın zirvesine ulaşmasının ardından bugün bu seviyenin sınırlı altında işlem görüyor. Yellen "Enflasyon yüzde 2'ye ulaşana kadar para politikasında değişiklik yapmamak ihtiyatlı olmayacaktır" dedi.

Gözler ABD’deki ‘vergi reformu’nda

Öte yandan Beyaz Saray ve Kongre'deki Cumhuriyetçiler bugün vergi reform taslaklarını açıklayacak. Taslak Kongre'den geçebilirse, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ocak ayında göreve gelmesinden bu yana elde ettiği ilk yasama zaferi olacak.


Bu haber 1,066 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,581 µs