En Sıcak Konular

Türkiye ithalatında 'altın' etkisi

28 Şubat 2018 15:07 tsi
Türkiye ithalatında 'altın' etkisi Financial Times gazetesi, Türkiye'de son dönemde ithalatta yaşanan artışta altın ithalatındaki hızlı artışın önemli rol oynadığına dikkat çekti.

Türkiye ithalatında 'altın' etkisi

Dünya 

Financial Times gazetesi, Türkiye'de son dönemde ithalatta yaşanan artışta altın ithalatındaki hızlı artışın önemli rol oynadığına dikkat çekti.

Financial Times gazetesi, Türkiye'de ithalatta yaşanan son artışla ilgili yayımladığı makalede, bu artışta altın ithalatının önemli rol oynadığına dikkat çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de ihracat ocak ayında yüzde 10,7 artarken, ithalat yüzde 38'lik hızlı bir artışla 21,5 milyar dolara ulaştı.

Financial Times'ta "Türkiye'de ithalat artarken gözler altında" başlıklı makalede, BlueBay Varlık Yönetimi şirketinden Tim Ash, ithalatta yaşanan hızlı artışla ilgili şunları söyledi:

"Altın ve değerli metallerin ithalatında devam eden büyük artışa dikkat etmek gerekiyor. Bu ürünlerin ithalatı yıldan yıla üç kat artıyor. Bugün ya daha fazla Türk çift evleniyor, ya da Türkler gelecekleri konusunda kaygılı ve altın biriktiriyorlar. Merkez Bankası da son aylarda altın rezervlerini artırıyor gibi görünüyor. Büyük ihtimalle uluslararası jeopolitik durumla ilgili bir endişe var."

ING de Türkiye'de ticaret açığının Mart 2015'ten bu yana arttığına dikkat çekerek, altın ithalatının 2017'de tarihi en üst düzeyine yükseldiğini ve ocak ayında da rekor kırıldığını bildirdi. Bankanın notunda, "2018'de altın ithalatında normalleşme görüp görmeyeceğimizi bilmek şu anda zor ancak petrol fiyatlarının artması, güçlü iç talep ve politika yapıcıların büyümede rekabeti sürdürme eğilimi dış açığın yüksek kalmasına yol açacak" denildi.



Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,082 µs