En Sıcak Konular

TÜSİAD'dan dijital teknoloji raporu

26 Ekim 2018 09:28 tsi
TÜSİAD'dan dijital teknoloji raporu Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) "Dijital Teknolojiler ve Ekonomik Büyüme" raporunu açıkladı. Raporda Türkiye'de dijital dönüşüm için yapılması gerekenler vurgulandı.

TÜSİAD'dan dijital teknoloji raporu

DÜNYA 

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) "Dijital Teknolojiler ve Ekonomik Büyüme" raporunu açıkladı. Raporda Türkiye'de dijital dönüşüm için yapılması gerekenler vurgulandı.

"Dijital Dönüşüm ve Akıllı Sistemler Uluslararası Konferans ve Sergisi" kapsamında, Türkiye'de dijital teknoloji sektörlerinin gelişiminin incelendiği, dijital teknolojiler ve ekonomik büyüme arasındaki ilişkinin ele alındığı, dijital teknoloji sektörlerinin gelişimi için strateji ve politikaların önerildiği "Dijital Teknolojiler ve Ekonomik Büyüme Raporu" hazırlandı.

Rapora göre, dünya genelinde toplumsal, ekonomik ve siyasal tüm yapıları etkileyen dönüşümün temelinde dijital teknolojiler öne çıkıyor. Bu sebeple öncelikle Türkiye'nin, dijital teknoloji üreten sektörlerindeki konumunun açık şekilde belirlenmesi gerekiyor.

Bilgisayar programcılığı (yazılım) ve veri hizmetlerinin dijital ekonominin temel unsurlarından olduğu göz önüne alındığında, bu iki sektördeki hızlı büyüme son derece olumlu görülüyor.

Dijital teknolojilerin, üretkenliği artırarak ve yeni ürünlerin/piyasaların gelişmesine yol açarak günümüzde ekonomik büyümenin en önemli itici gücü haline geldiğine işaret edilen raporda, "Türkiye’nin yüksek ve sürdürülebilir bir büyüme sağlaması ve gelişmiş ülkeler ile arasındaki farkı kapatabilmesi için dijital dönüşüm politikaları tasarımı ve etkili uygulaması büyük önem taşımaktadır." ifadesine yer verildi.

Raporda, tüm ekonomik ve toplumsal ilişkileri köklü bir şekilde değiştirmekte olan dijital teknolojilerden Türkiye’nin mümkün olan en fazla yararı elde edebilmesi için kalkınma ve ekonomik büyüme sürecinde dijital dönüşüme odaklanan bütüncül bir kamu politikasının gerekli kaynaklar kullanılarak etkili şekilde uygulanması gerektiği vurgulandı.


Bu haber 1,085 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,422 µs