En Sıcak Konular

Finansal saldırı duvara tosladı

31 Ekim 2018 08:53 tsi
Finansal saldırı duvara tosladı Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, yabancı bir ülkenin başkentinde planlanan ve 10 Ağustos’ta başlayan finansal spekülasyonun zamanında alınan tedbirler sayesinde püskürtüldüğünü, ekonomide normalleşmenin başladığını söyledi.

Finansal saldırı duvara tosladı

STAR 

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, yabancı bir ülkenin başkentinde planlanan ve 10 Ağustos’ta başlayan finansal spekülasyonun zamanında alınan tedbirler sayesinde püskürtüldüğünü, ekonomide normalleşmenin başladığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önemli açıklamalarda bulundu. 10 Ağustos ekonomik saldırı sürecine de değinen Albayrak, “Ekonomik kriz mi, saldırı mı? 10 Ağustos’ta işaret fişeği ortaya konularak başlayan süreç, sıkı ekip uyumuyla adımların atılmasıyla, ortaya konulan tedbirler ve 13 Ağustos’ta birilerinin hayalini nasıl püskürttüğünü Türkiye ekonomisi ortaya koydu. Senaryonun hayaliyle pazar günü yabancı ülke başkentinde o gün toplanıp saldırı planı yapmış olabilirler. Türkiye’nin de kendine yönelik stratejik planı olduğunu pazar günü Asya piyasaları açıldığında görüldü” diye konuştu.

EKİMDE NORMALLEŞME BAŞLADI 

10 Ağustos’a yönelik finansal spekülasyon için hazırlayanların duvara tosladığını vurgulayan Albayrak, şöyle konuştu: “Önce 7.5 bandı kırılıp, altılara iki ay boyunca kur seviyesini bu noktaya taşımıştır. Eylül sonu kuru 5,90. Eylül ayında Türkiye bankacılık sektörü, kamu ve özel bankalar yok, yabancı bankalar da var. Eylül ayında yurtdışındaki ticaretin finansmanı uluslararası piyasalarda baskılanmaya çalışıldığı dönem geçirmiştir. 12 Eylül 1980 darbesinde bile karşılaşılmayan ekonomik saldırı ile karşılaştık. Türkiye attığı adımlarla ay sonuna kadar bunu da püskürterek normalleşmeyi yakalamış. Ekim ayı ile güçlü dengelenme sürecini ortaya koymuştur.”

ENFLASYON BELİRSİZLİK KAYNAKLI

“Türkiye’nin bilançosu toplam borcun gayri safi milli hasılaya oranı yüzde 137, gelişmekte olan ülkelerin yüzde 211, dünya ortalaması yüzde 318” diyen Albayrak, şunları kaydetti:  “Enflasyon, faiz atağına rağmen Türkiye bu süreçte iki ayda atılan adımlarla, bu süreci geride bırakmıştır. Enflasyon, sadece eylül ayında belirsizlik nedeniyle algı kaynaklıdır. Eylül ayı büyük bozulmalar yaşandığı aydır. Ekim ayı sürecin fiyatlama normalleşmesine dayalı, önümüzdeki süreci farklı şekilde ortaya koymuştur.”


Bu haber 985 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,433 µs