En Sıcak Konular

İş dünyası reform bekliyor

1 Nisan 2019 08:20 tsi
İş dünyası reform bekliyor Seçimlerin geride kaldığına dikkati çeken iş dünyası temsilcileri, ana gündemin ekonomi olması çağrısında bulundu.

İş dünyası reform bekliyor

DÜNYA 

Seçimlerin geride kaldığına dikkati çeken iş dünyası temsilcileri, ana gündemin ekonomi olması çağrısında bulundu.

Beş yıllık süre için yerel yönetim kadrolarının belirlendiği 31 Mart seçimleri geride kalırken, iş dünyası bundan sonraki seçimsiz dönemde Türkiye'nin ilk gündem maddesinin ekonomi olması çağrısı yaptı. İş dünyasının temsilcileri ekonominin temellerinin güçlendirilmesi için yapısal reformların derhal hayata geçirilmesi gerektiğini söylediler.

TÜSİAD: Hedef kalıcı çözüm üretmek 

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), seçimlerin de geride kalmasıyla önümüzdeki seçimsiz dönemin ekonomik, sosyal ve siyasal reform gündemi için önemli bir fırsat olduğu belirtildi. TÜSİAD açıklamasında, "Yeni Ekonomik Program doğrultusunda sıkı para ve bütçe politikaları ekonomik güven ortamı için öncelik olacak" dedi ve şöyle devam edildi: "Yatırım ortamı, eğitim, dijital dönüşüm ve iş piyasası başta olmak üzere tüm temel alanlardaki yapısal reformlarda hızla ilerlemeli. Yeni reform döneminde öncelikli hedefimiz ekonomik sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek olmalı."

TOBB: Türkiye'nin gündemi ekonomi olmalı 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "4,5 yıllık seçimsiz bir döneme giriyoruz. Bundan sonra Türkiye'nin ilk gündem maddesi ekonomi olmalı. Bu dönemi, kesintisiz bir icraat dönemine çevirmeliyiz" ifadesini kullandı. Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Ekonomide atılacak çok adım, yapılacak daha çok işimiz var. Bu dönemi, kesintisiz bir icraat dönemine çevirmeliyiz. Ekonominin temellerini daha güçlendirecek yapısal reformları arka arkaya hayata geçirebileceğimiz bu dönem, ülkemiz için çok büyük bir önem taşıyor."

TÜRKONFED: Yerel yönetimler kilit aktör 

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, yerel yönetimlerin bugünün dünyasında küresel rekabetçilik ve sürdürülebilir kalkınmanın kilit aktörlerinden biri olduğunu bildirdi. Turan, "TÜRKONFED olarak, bölgeler arası gelir adaletsizliğinin giderilmesi ve sürdürülebilir kalkınmanın yerelden başlayacağına inanıyoruz" dedi.

İTO: Yapısal reform dönemi ilan edilmeli 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını dileyerek, "Hükümetimizin önümüzdeki 4.5 yılı ekonomiyi daha da güçlendirecek yapısal reform dönemi ilan edeceğinden eminiz" diye konuştu. Avdagiç, seçimlerin geride kalmasıyla, yapısal reform takviminin istikrarlı ve kesintisiz şekilde işlemesi için büyük bir fırsat yakalandığına işaret etti. Avdagiç, sandıktan çıkan her belediye başkanının, ticaretin ve üretimin önünü açan projelerle hizmet etmesini dilediklerini kaydetti

MÜSİAD: Büyüme trendi ortak gaye olmalı 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Seçimler sonunda hedefimiz ekonomik istikrar ve kalkınmaya yönelik olmalı. 4.5 yıllık seçimsiz bir yönetim sürecinde kamusal dönüşümlerin tamamlanması, ekonomik reformların netleşmesi, üretim-yatırım-ihracat hattında yeniden biçimlenen ekonomik modellerin uygulamaya konması, ülkemizin yeniden büyüme trendini yakalaması ortak gayemiz olmalı."

YASED: İş ve yatırım ortamına odaklanalım 

Seçim süreci geride kalırken, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) olarak dileğimiz, ülkemizin önümüzdeki dönemde öncelikli olarak ekonomiye ve iş ve yatırım ortamının ilerlemesine odaklanması ve bunu sağlayacak yapısal reformların hızla hayata geçirilmesidir. Bu doğrultuda da yerel yöneticilerimizin seçildikleri bölgelerde, ülkemizin sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak yatırımların arttırılması hedefi ile önemli çalışmalara imza atmalarını diliyoruz. Bu yaklaşımın tüm siyasi partiler tarafından ortak olarak benimsenmesinin önemine inanıyoruz.

DEİK: Daha çok çalışma zamanı 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı (DEİK) Nail Olpak, "Önümüzde 4.5 yıllık kesintisiz ve seçimsiz bir dönem bizi bekliyor. Bundan sonra önemli olan; daha çok çalışmak, daha çok üretmek, istikrarlı ve dengeli bir şekilde büyümek" dedi. Türkiye'nin seçimlerinin ardından ekonomi alanındaki yapısal reformların da hızlanacağı bir döneme gireceğini vurgulayan Olpak, şunları söyledi: "Yapısal reformların ekonomimize ivme katmasını bekliyoruz. Böylelikle, ülkemizin sürdürülebilir büyümeye hız kesmeden devam edebilmesi için kırılganlıktan uzak ve daha dayanıklı bir yapıya kavuşacağını düşünüyoruz."


Bu haber 889 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,129 µs