En Sıcak Konular

Çalışma Meclisi 7 yıl sonra tekrar toplanıyor

9 Nisan 2019 08:22 tsi
Çalışma Meclisi 7 yıl sonra tekrar toplanıyor En son 28 Eylül 2013’te toplanan Çalışma Meclisi’nin mayıs ayı içinde yapılacak toplantısında kıdem tazminatı ve istihdam seferberliği de ele alınacak.

Çalışma Meclisi 7 yıl sonra tekrar toplanıyor

DÜNYA 

En son 28 Eylül 2013’te toplanan Çalışma Meclisi’nin mayıs ayı içinde yapılacak toplantısında kıdem tazminatı ve istihdam seferberliği de ele alınacak. 

Türkiye Çalışma Meclisi’nin 11’nci toplantısı Mayıs ayı içinde toplanacak. DÜNYA’nın edindiği bilgilere göre, Meclis gündeminde istihdamın artırılması, teşvik sistemi, başta kıdem tazminatı olmak üzere mevzuat ve sistem değişiklikleri ile sayısallaşma dönemine yönelik uyum konuları ele alınacak.

Türkiye Çalışma Meclisi, kamu kurum ve kuruluşları, işçi ve işveren kuruluşları, memur sendikaları ve bilim insanlarının katılımıyla şura biçiminde çalışıyor. Türkiye Çalışma Meclisi en son 28 Eylül 2013’te toplanmıştı. O dönemki Meclisin ana gündemi kıdem tazminatı ve taşeron işçi sorununa odaklanmıştı.

DÜNYA’nın edindiği bilgilere göre bu kez toplanan Meclis ağırlıklı olarak güncel sorunlar kadar, uzun erimli uyum sorunlarını da ele alacak. Özellikle sayısallaşmanın getirdiği yeni çalışma ve iş ilişkilerine yönelik olarak Türkiye’nin bir strateji belirlemesi bekleniyor. Sayısallaşmaya uyum sağlamak üzere gençlerin aldığı eğitimin tasarlanması, hali hazırda iş başında olanların eğitimi ve iş ilişkilerinin dönüşümü ele alınacak.

Güncel sorunlar içinde de kıdem tazminatı sisteminin ele alınması da beklenen konular arasında. Adalet ve Kalkınma Partisi çeşitli metinlerde kıdem tazminatının fona dönüştürülmesi konusunda isteğini daha önce açıklamıştı. Ekonomi yönetiminden de yakın zamanda kıdem tazminatının yeniden ele alınacağı belirtilmişti.

Türkiye’nin hali hazırda yürüttüğü istihdam seferberliği ve istihdamı artırmak üzere uygulanan teşvik politikalarının da Türkiye Çalışma Meclisinin gündem maddelerinden biri olması bekleniyor. Türkiye 2.5 milyon yeni istihdam oluşturmak konusunda bir proje yürütüyordu. Bu proje ve teşvik politikalarının yönlendirilmesinin ele alınması bekleniyor.

Eylül 2013’te yapılan 10. Türkiye Çalışma Meclisi’nde, kıdem tazminatının mevcut yapısının çok sayıda işçinin hak ettiği halde kıdem tazminatı alamamasıyla sonuçlandığı, alt işverenlerde çalışan işçilerin haklarını kullanamadığı, özel istihdam büroları aracılığıyla işçi çalıştırma sisteminin uygulanması gündeme alınmıştı. Bu gündem maddelerinden kıdem hariç diğer alanlarda düzenleme geçen süreç içinde yapıldı. Sonuç bildirgesi üzerinde işçi sendikaları benimsemediklerini açıklamıştı.


Bu haber 852 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,096 µs