En Sıcak Konular

Dolar sakin, Bakan Albayrak'ın açıklamaları bekleniyor

10 Nisan 2019 08:39 tsi
Dolar sakin, Bakan Albayrak'ın açıklamaları bekleniyor Dolar/TL yoğun haber akışının izleneceği güne 5.69 seviyesinde sakin başladı.

Dolar sakin, Bakan Albayrak'ın açıklamaları bekleniyor

DÜNYA 

Dolar/TL yoğun haber akışının izleneceği güne 5.69 seviyesinde sakin başladı.

Dolar/TL yoğun gündemin olduğu güne 5.69 seviyesinde yatay başladı. Piyasalarda İstanbul seçimlerine ilişkin gelişmeler, yeni reform programı ve Brexit süreci yakından izleniyor.

Dolar/TL saat 08:40'da 5.9655'den işlem gördü. Aynı saatte euro/TL 6.4180 seviyesindeydi. Dolar endeksi de yatayda 97.011 seviyesinde.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün yeni reform paketi yol haritasını açıklayacak. Piyasa, popülist adımların mı yoksa uzun vadeli yapısal adımların mı öne çıkacağını izliyor. Açıklamanın saat 11:00'da yapılması bekleniyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün bir araya gelecek. AK Parti İstanbul'da seçimlerin yenilenmesini isteyeceğini açıklamış, buna Bahçeli'den destek gelmişti.

Bu arada ABD Kongresi'ne, Türkiye'de ABD vatandaşlarının ve ABD diplomatik misyonlarında çalışan Türklerin tutuklanmasından sorumlu üst düzey Türk yetkililere yaptırım uygulanmasını öneren bir tasarı sunuldu. ABD ile ilişkilerde S-400 kaynaklı gerginliklerin sürdüğü bir ortamda bu konudaki gelişmeler ve etkileri izleniyor.

Dışarıda ise gündem yine Brexit. Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, bugün Brüksel'de bir araya gelecek olan AB üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarına çıkış için nihai tarihin, erken ayrılma seçeneği de sunarak, 1 yıla kadar uzatılmasını teklif etti.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin de, Trump yönetiminin İngiltere'nin AB'den anlaşmasız şekilde ayrılması olasılığına göre hazırlık yapmakta olduğunu söyledi.

Ayrıca Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı da izleniyor. Karar Türkiye saatiyle 14:45'de açıklanacak. ECB Başkanı Mario Draghi'nin basın toplantısı ise 15:30'da başlayacak. Faiz değişikliği beklenmiyor ancak verilecek mesajlar yakından izlenecek.


Bu haber 838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,440 µs