En Sıcak Konular

Silikon Vadisi’ne giden yerli projeler Rahvancı’ya emanet

11 Nisan 2019 08:41 tsi
Silikon Vadisi’ne giden yerli projeler Rahvancı’ya emanet Türkiye’de ve dünyada çok sayıda başarılı projeye imza atan, ODC Türkiye Danışmanı Elif Rahvancı, birçok yerli projeyi Silikon Vadisi’ne taşıyor çalınmasını önlüyor.

Silikon Vadisi’ne giden yerli projeler Rahvancı’ya emanet

DÜNYA 

Türkiye’de ve dünyada çok sayıda başarılı projeye imza atan, ODC Türkiye Danışmanı Elif Rahvancı, birçok yerli projeyi Silikon Vadisi’ne taşıyor çalınmasını önlüyor.

Dünyanın yap-işlet-devret modeliyle oluşturulan ilk borsasını Suriye’de kuran yanı sıra Türkiye’de ve globalde çok sayıda başarılı projeye imza atan, şimdi ise Amerikan danışmanlık şirketi ODC’nin Türkiye temsilcilerinden biri olan Elif Rahvancı, birçok yerli projeyi yurtdışında pazarlıyor. Rahvancı, Silikon Vadisi’ne giden yerli projelerin çalınmasını da önlüyor.

Başarılarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Elif Rahvancı, Rusya’dan İngiltere’ye, Ortadoğu’dan Arap Yarımadası ve ABD’ye kadar dünyanın önde gelen liderleri ve iş adamları ile yakın ilişki içinde. Türk bakanları ve hükümet yöneticileri ile de iyi ilişkileri bulunan Rahvancı, önümüzdeki cumartesi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ABD’ye giden heyet arasında da yer alıyor. Elinde şu anda başarılı bir yerli yazılım olduğunu belirten Rahvancı, “Bu hafta ABD’ye gitme nedenlerimden biri de bu. Bakanımız Berat Albayrak Bey’in heyetinden ayrıldıktan sonra New York’ta kalacağım. Elimdeki bu muhteşem yazılımla belki de Türkiye yazılım ihracatı yapacak. Yazılım ihracatçısı bir ülke olacak. Bu konuda çok iddialıyım” dedi.

Elif Rahvancı

ABD’li ODC Türkiye’de yatırım fırsatlarını kolluyor

Yakın geçmişte ABD’li Danışmanlık şirketi ODC’nin Uluslararası Danışmanı olarak görev yapmaya başladığını açıklayan Elif Rahvancı, şirketin faaliyetlerini şu şekilde özetledi: “ABD merkezli şirketimizin dünyada pek çok ülkede ofisleri bulunuyor. Ağırlıklı olarak savunma sanayinde iş yapıyor, yanı sıra çelik ticareti yapıyor. Çok geniş bir portföyü var. ABD’de, Uzakdoğu’da, Hindistan’da, Afrika’da çeşitli işlerimiz var. Dünyanın her ülkesinde her türlü yatırıma açık. ODC Türkiye’deki tüm yatırım fırsatlarını değerlendiriyor. Şirket şu anda çelikle ilgili bir üretim tesisi kurmak istiyor. Hatta bu yatırımı öncelikli projeler arasına girdi. Ayrıca savunma sanayinde çok şeyler yapmak istiyoruz” dedi.

ODC bünyesinde hükümet ve devlet ilişkilerinden sorumlu olduğunu ifade eden Rahvancı hükümet ve devletle arasının çok iyi olduğunu vurgulayarak, “Çok ciddi bir çevrem var. Rusya’nın yanı sıra Ortadoğu’da önemli kişilerle bağlantılarım var. Suudi Arabistan ile Türkiye arasında son dönemde biraz gerginlik olsa da Arap Yarımadası'nda bütün kralları, prensleri, prensesleri, emirleri, hepsini şahsen tanıyorum” dedi.

"Parlak çocuklar beni bulsun istiyorum"

Yerli projeleri Silikon Vadisi’ne götürdüğünü ve bu projelerin çalınmasını önlediklerini ifade eden Rahvancı, şunları söyledi: “TÜBİTAK’tan ve KOSGEB’deki projeleri soruşturuyorum. Kim hibe, kim destek almış onu öğreniyorum. Üniversitelerarası yarışmalarda sadece birinci olan çocukları değil, yarışmalara giren tüm çocukların projelerine bakıyorum. Ev hanımı da olsanız çok faydalı bir şey bulabilir ama farkında bile olmayabilirsiniz. Ben bu tür başarılı insanların önünü açmak istiyorum. Parlak çocuklar beni bulsun istiyorum. Başarılı projeleri Silikon Vadisi’ne götürüyorum. Çünkü gençlerin önünü açmak gerektiğine inanıyorum. Şirketimizin ofisi ABD’de olduğu için özellikle bu ülkede çok ciddi bir çevremiz var ve kanunları da biliyoruz. Çocuklarımızı 'sizi Silikon Vadisi’ne götüreceğiz' diye kandırıp, projelerini çalıyorlar. Biz bunun önüne geçiyoruz.”

“Bir projem spor camiasını sallayacak”

Farklı projelerinden de bahseden Elif Rahvancı, “Dünyada eşi benzeri olamayan görüntü teknolojisine yönelik bir projem var. Yine spor camiasını sallayacak bir projemiz var. Burhan Karaçam ile şu an üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

"Savunma sanayinde inanılmaz işler yapacağım"

Elif Rahvancı, ayrıca “Ülkemin adını ve başarılı insanlarımızı her yerde duyurmak istiyorum. Savunma sanayide inanılmaz işlere imza atacağım. Zamanı geldiğinde açıklayacağım" dedi.

"Temsilcisi olduğum fon Türkiye’yi paraya boğacak"

Elif Rahvancı, diğer işlerinin yanı sıra Money Maker Management isimli büyük fon şirketinin Türkiye temsilcisi olduğunu belirterek, “Bu fon inşallah Türkiye’yi paraya boğacak. Bu görev henüz çok yeni ve benim için büyük başarı. Şirket uygun şartlarda kredi imkanı sağlıyor. Bu tarafta da çok büyük işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi. Rahvancı ayrıca, Türkiye’nin önde gelen holdingleri için yurtdışındaki yatırım fırsatlarını araştırmaya yönelik önemli çalışmalar yaptığını söyledi. 



Bu haber 1,869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,302 µs