En Sıcak Konular

Dünya üçüncülüğünden liderliğe koşuyor

24 Nisan 2019 07:59 tsi
Dünya üçüncülüğünden liderliğe koşuyor Türkiye’de 4 tesisi ile yaptığı üretimiyle iddiasını artıran ve kauçuk astar ile litebar üretiminde dünya üçüncüsü olan FKK’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Altuncu, “Dünya lideri olmak istiyoruz. Fazla talebi karşılamak için yeni fabrika kuracağız” diye k

Dünya üçüncülüğünden liderliğe koşuyor

DÜNYA 

Türkiye’de 4 tesisi ile yaptığı üretimiyle iddiasını artıran ve kauçuk astar ile litebar üretiminde dünya üçüncüsü olan FKK’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Altuncu, “Dünya lideri olmak istiyoruz. Fazla talebi karşılamak için yeni fabrika kuracağız” diye konuştu.

Kauçuk astar ve literbar üretiminde dünyanın en büyük üçüncü üreticisi konumunda olan FKK, hedefini global liderlik olarak belirledi.

Almanya’nın Münih kentinde her 3 yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük Maden Ekipmanları ve İnşaat Makineleri Fuarı Bauma’ya Samsun’dan FKK Güney Oto Lastik Takoz Sanayi ve Tic. AŞ de katıldı. Fuara 200 ülkeden yaklaşık 620 bin ziyaretçi katıldı. FKK’nın standı fuarda büyük ilgi gördü.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Altuncu, 2013 yılında ilk kez katıldıkları Bauma Fuarına bu yıl üçüncü kez katıldıklarını söyledi. Kauçuk astar ve lifterbar ürünlerinin Türkiye’nin ve dünyanın maden sektöründe en yüksek üretim kapasiteli işletmelerinde çalıştığını dile getiren Altuncu, dünya madencilik sektöründe global anlamda bilinen tek Türk yedek parça üreticisi olduklarını kaydetti.

Altuncu, ürettikleri kauçuk değirmen astar ve lifterbarlar, değişik maden sektöründeki bilyeli değirmenlerin yanı sıra, SAG değirmenler, AG değirmenler, FGD değirmenler ve yıkama tamburlarında kullanılmakta olduğunu belirtti. Ayrıca çap 3.5 metreden, çap 11.5 metreye kadar olan maden öğütme değirmenlerinde astar ve lifterbar proje tasarımı ve üretimi yapma kapasitesine sahip olduklarını belirten Altuncu, sergiledikleri ürünler için Bauma’dan yeni siparişlerle döndüklerini söyledi.

Ürünlerine Afrika ve Güney Amerika pazarlarından da ilgi olduğunu sözlerine ekleyen Altuncu, “Bu pazarlara yönelik yeni pazarlama teknikleri geliştireceğiz. Ar-Ge ile geliştirdiğimiz aşınmayı minimize eden özel bir hamurdan üretilen kauçuk değirmen astar ve lifterbarlarımızı da Bauma’da tanıttık. Bu ürünler Afrika, Güney Amerika ve Ortadoğu’dan büyük talep gördü” şeklinde konuştu.

Ağır hizmet araçlarının lastikleri patlamıyor

Samsun’da biri 10 bin metrekare, diğeri 3 bin metrekare kapalı alan olmak üzere iki fabrikada üretim yaptıklarını, Samsun tesislerinin yanı sıra, Çorum OSB’de 60 bin metrekare açık, 3 bin metrekare kapalı alanda üretimlerini sürdürdüklerini kaydeden Altuncu, şunları kaydetti: “Çorum’daki üretimimiz, özellikle ağır hizmet araçlarında ve iş makinelerinde kullanılan lastiklerdeki patlama, yarılma, yırtılma, kesilme problemlerini tamamen sorun olmaktan çıkardı. Bu üç tesisin yanı sıra 2016’da açılan İstanbul Tuzla Birlik OSB’deki tesislerimizde vulkollan ve poliüretandan mamul teker üretimi yapılıyor. Tuzla tesisindeki ürünler, genellikle büyük depolarda kullanılan istif makineleri ve forkliftler için kullanılıyor, diğer taraftan Tuzla OSB tesisinde üretilen vulkollan tekerlerin bir kısmı da, açık ocak ve yeraltı maden işletmelerinde kullanılıyor.”

5'inci fabrikalarını Çorum’da açacaklar

Firmanın şu anda ikinci ve üçüncü kuşak yöneticiler tarafından yönetildiğini de dile getiren Altuncu, “62 yıllık kauçuk işleme ve üretme bilgisine sahip bir firma olarak madencilik sektörüne sunmuş olduğumuz ürünler, tüm dünyadan büyük talep görüyor. Pazardaki mevcut talebi karşılamak için önümüzdeki süreçte Çorum OSB de 5. fabrikamızı açacağız ’’ dedi. Altun, 1957 yılında Tayyip Altuncu ve Ahmet Avni Altuncu kardeşler tarafından kurulan ve kauçuk sektöründe üretime başlayan firmalarının, 1965’te otomotiv ve kamyon yedek parçaları, 1989’da ise maden sektörü için öğütme değirmenlerinin iç kaplamaları olan kauçuk astar ve lifterbarları üretmeye başladığının bilgisini verdi.


Bu haber 1,003 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,515 µs