En Sıcak Konular

Varlık Fonu’nun borçlanması Meclis gündemine taşındı

24 Nisan 2019 08:04 tsi
Varlık Fonu’nun borçlanması Meclis gündemine taşındı TVF'nin Citigroup ve ICBC’yi 1 milyar euro borç bulmak için yetkilendirdiğine ilişkin haberler Meclis’e taşındı.

Varlık Fonu’nun borçlanması Meclis gündemine taşındı

DÜNYA 

TVF'nin Citigroup ve ICBC’yi 1 milyar euro borç bulmak için yetkilendirdiğine ilişkin haberler Meclis’e taşındı. 

Türkiye Varlık Fonu’nun Citigroup ve Industrial Commercial Bank Of China Ltd’yi 1 milyar euro borç bulmak için yetkilendirdiğine ilişkin haberler CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu tarafından Meclis’e taşındı.

Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için verdiği soru önergesinin, bugüne kadar yanıtlanmadığı için ilave sorularla yenilediğini belirterek “Türkiye Varlık Fonu’nun Citigroup ve Industrial Commercial Bank Of China Ltd’yi 1 milyar euro borç bulmak için yetkilendirdiğine ilişkin haberler doğru mudur?” diye sordu. Türkiye Varlık Fonu’nun döviz cinsi borçlanmaya gitmesinin nedenini soran Bekaroğlu, önergede şu sorularına yanıt istedi:

“1 milyar euroluk borç için teminat olarak hangi varlıklar gösterilmiştir? Hangi ve faiz oranlarıyla borç alınmaktadır? Alınacak bu borç hangi yatırımların finansmanında kullanılacaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığının da euro cinsinden tahvil borçlanmasının da söz konusu olduğu dönemde Varlık Fonu’nun söz konusu borçlanma hamlesi dış piyasalar açısından bir nevi crowding-out etkisi yaratmayacak mıdır? Söz konusu haberlerin basında yayınlanmasından yaklaşık iki ay geçmesine rağmen Türkiye Varlık Fonu yönetimi tarafından yalanlanmamasının nedeni nedir? Türkiye Varlık Fonu bu tür haberlere karşı neden kayıtsız kalmaktadır? Söz konusu borçlanma işlemi kesinleşmişmidir? Nihai borç işlemi için şartlar nelerdir? Alınan borcun faiz oranı ve vadesi nedir? Söz konusu tutar Türkiye Varlık Fonu hesaplarına intikal ettirilmiş midir? Söz konusu borç alma işlemi gerçekleşmemiş ise nedeni nedir?”


Bu haber 1,096 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,965 µs