En Sıcak Konular

Borç yerine yap-işlet-devret

26 Nisan 2019 09:29 tsi
Borç yerine yap-işlet-devret Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Borçlanma politikalarından daha çok, yap-işlet- devret ya da işlet-devret gibi finansman yöntemlerinin uygulanması, belediyemiz açısından daha uygun olacak” dedi.

Borç yerine yap-işlet-devret

DÜNYA 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Borçlanma politikalarından daha çok, yap-işlet- devret ya da işlet-devret gibi finansman yöntemlerinin uygulanması, belediyemiz açısından daha uygun olacak” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, seçim kampanyası boyunca ifade ettiği "adil, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışı" vaadine uyarak belediye ve bağlı kurumların, personel, borç, gelir-gider rakamlarını açıkladığı bir basın toplantısı düzenledi.

Belediye gelir-gider ve borçlanma rakamları incelendiğinde önümüzdeki dönemin kısa vadede tasarruf tedbirlerinin uygulanması gerektiğini vurgulayan Seçer, “Kısa vadede tasarruf kaçınılmaz olacaktır. Ancak orta vadede borçlanma politikalarından daha çok, yap-işlet-devret ya da işlet-devret gibi finansman yöntemlerinin uygulanması, belediyemiz açısından daha uygun olacak” dedi.

'1.3 milyar TL'lik kredi borcu devraldık'

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni, 1 milyar 58 milyon TL kredi borcu ile devraldıklarını söyleyen Seçer, 6 yıllık başkanlığı süresince ödenecek toplam kredi borcunun ise 1 milyar 311 milyon 409 bin 32 TL'ye ulaştığını kaydetti. 31 Aralık 2019'a kadar ödenmesi gereken, temlik miktarının 37 milyon 480 bin TL olduğunu belirten Seçer, 31 Mayıs 2019 itibarıyla firmalara ödenmesi gereken borcun da 457.5 milyon TL olduğunu söyledi.

Seçer'in verdiği bilgiye göre Büyükşehir Belediyesi’nin vergi, hizmet, kira ve idari para cezalarından oluşan toplam alacağı 135 milyon 794 bin 623 TL. Seçer, “Borcumuzun da, alacağımızın da arkasındayız. Belediye özgelirlerinin, bütçe içindeki payının yüzde 15’lerden yüzde 25’lere çıkarılması için tedbirler alacağız” dedi.

Başkanlığı öncesinde başlatılan bütün olumlu uygulamaların geliştirilerek devam ettirileceğini söyleyen Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyemizin şeffaflığı ve Mersin’e olan bağlılığı noktasında kimsenin şüphesi olmazın. Hizmetlerle ilgili halkımızı doğrudan bilgilendirmek için 3 ayda bir bu toplantıları düzenleyeceğiz. Rantı değil geleceği planlayan bir belediyecilik anlayışı Mersin için ertelenemez bir sorumluluktur.”


Bu haber 905 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,503 µs