En Sıcak Konular

Otomotivin gelişimi ÖTV indiriminin devamına bağlı

7 Mayıs 2019 08:43 tsi
Otomotivin gelişimi ÖTV indiriminin devamına bağlı Vergi ve hurda teşviklerinin, sektörün pazar payı ve satış gücünü etkileyen önemli etmenler olduğunu bildiren Hyundai Genel Müdürü Önder Göker, satışları faiz oranı, döviz kuru ve tüketicinin alım gücünün belirleyeceğini kaydetti.

Otomotivin gelişimi ÖTV indiriminin devamına bağlı

DÜNYA 

Vergi ve hurda teşviklerinin, sektörün pazar payı ve satış gücünü etkileyen önemli etmenler olduğunu bildiren Hyundai Genel Müdürü Önder Göker, satışları faiz oranı, döviz kuru ve tüketicinin alım gücünün belirleyeceğini kaydetti. 

Hyundai Genel Müdürü Önder Göker, 2019’un ilk 4 ayında otomotiv sektörün pazar payının neredeyse yarı yarıya düştüğünü belirterek “2019 yılı otomotiv sektörü için durgunluk yılı. ÖTV indirimleri devam etmesine rağmen geçen yılların çok gerisindeyiz. Bu yıl için 400-450 bin bandında öngördüğümüz pazar, 30 Haziran’da, ÖTV indirimleri biterse 300-350 bin bandına düşebilir. Otomotiv sektörünün gelişimi ÖTV indiriminin devamına bağlı” dedi. Nisan ayında İstanbul’da başlayan Hyundai KONA 1.6 aracının Türkiye tanıtım turunun Derya Otomotiv tarafından düzenlenen Mersin durağında sektörün 2019 ve 2020 beklentilerini değerlendiren Göker, sektörün 2019 yılı içerisinde önemli bir durgunluk yaşadığını vurgulayarak, 2020’ye dair beklentilerinin Türkiye ekonomisinin gelişim kriterlerine bağlı gerçekleşebileceğini kaydetti.

Sektörün geleceğini faiz oranları kur ve alım gücü belirleyecek

ÖTV indirimleri ve hurda teşviklerinin, sektörün pazar payı ve satış gücünü etkileyen önemli etmenler olduğunu, otomotiv sektörünün geleceğini de faiz oranları, kurdaki dalgalanma ve tüketicinin alım gücünün belirleyeceğini ifade eden Göker, durgunluğun çözümünün bu noktalarda atılacak adımlara bağlı olduğunu söyledi. Göker, “Kurda son süreçte bir sabitlenme yaşansa da son ayda yeniden bir dalgalanma hissedildi. Yurtiçinde kurdaki değişiklik fiyatlara yansıtılmak zorunda kaldı. Diğer markalar gibi biz de Hyundai olarak fiyatlarımızı yeniden düzenlemek zorunda kaldık. Üzerine bir de yüksek faiz oranları ve tüm bunlara bağlı tüketicinin yaşadığı alım gücü eksikliği sektörün durgunluğuna yol açtı. Faizlerin yanında tabii bir de hurda teşviki var. 16 yaşın üzerindeki otomobillerde uygulanan 10 bin liralık bir teşvik mevcut. Bunun daha yukarı çıkması satışlarımızı olumlu etkileyecek” ifadelerini kullandı.

Teknoloji ve dijitalleşme sektörde yeni trendler yaratıyor

Dünyada ve Türkiye’de çoğu sektörde olduğu gibi otomotiv sektörünün de başta teknoloji ve dijitalleşme olmak üzere demografik yapıdan, ekonomik koşullardan ve Ar-Ge çalışmalarından etkilendiğini kaydeden Göker, tüm bu alanların sektörde yeni trendler yarattığını söyledi. Pazarda başarılı olmak için bu trendleri takip etmenin elzem olduğunu vurgulayan Göker, “Biz de Hyundai olarak tüm bu trendleri takip ediyor ve Ar-Ge çalışmalarına ciddi yatırımlar yapıyoruz” dedi.

Yeni yatırımlarla planlı duruşumuzu koruyacağız

Göker, birçok ekonomik sebep ve sektördeki durgunluk nedeniyle 2019 üretim planlarının geçen yılın bir miktar gerisinde olduğunu belirterek, “Bu noktada hayata geçirdiğimiz önemli yatırımlardan biri KONA 1.6 dizel aracımız. Aracımız geçtiğimiz süreçte tüm sektörün pazar payının yarı yarıya düşmesine rağmen yüzde 7 oranında artışla, 30 milyonun üzerinde satış performansı gösteren SUV segmentine ait. 1.6 litrelik dizel motorlu ve 7 ileri DCT şanzımanlı Kona modelini, Türkiye’de satışa sunmaya başladık. KONA dizel modelimizin ilk 10 günde 100 adet satış gerçekleştirdik” dedi.


Bu haber 993 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,735 µs