En Sıcak Konular

Rüzgar yatırımı için kritik yarış

23 Mayıs 2019 09:15 tsi
Rüzgar yatırımı için kritik yarış Türkiye’nin 250’şer MW’lik dört parçadan oluşan toplam 1000 MW’lik yenilenebilir enerji kaynak alanı (YEKA) rüzgar lisans ihalesinde 9 oyuncu yarışacak.

Rüzgar yatırımı için kritik yarış

DÜNYA 

Türkiye’nin 250’şer MW’lik dört parçadan oluşan toplam 1000 MW’lik yenilenebilir enerji kaynak alanı (YEKA) rüzgar lisans ihalesinde 9 oyuncu yarışacak.

Yenilenebilir kaynak alanı (YEKA) rüzgar santrali lisans ihalelerinin ikincisi 30 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, rüzgar enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine ilişkin yarışmalar (YEKA RES 2 ihaleleri) konusunda bir duyuru yayınladı. Açıklamaya göre ihale için 18 Nisan 2019 tarihine kadar toplanan baş vuru dosyaları Yarışma Komisyonu tarafından değerlendirildi.

Yarışmalar teklif sahiplerinin yetkili temsilcilerinin katılımlarıyla 30 Mayıs 2019 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, E-Blok / 1 No’lu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. İhaleler, saat 10:00’dan itibaren Aydın, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale bölgeleri için sırayla yapılacak.

SON ANDA BİR ŞİRKET EKLENDİ

Nisan ayında yapılan duyuruya göre YEKA RES 2 ihalesi, 8 isteklinin katılımıyla 2 Mayıs 2019 tarihinde yapılacaktı. Ancak ihaleye iki gün kala bir istekli firmanın yaptığı başvuru üzerine ihale askıya alınmıştı. Dün yapılan duyuruya göre ihaleye katılacak istekli sayısının 9’a çıkması dikkat çekti. 9’uncu firma ise Eze İnşaat AŞ olarak görünüyor.

İLK YEKA RES İHALESİNİ SIEMENS, TÜRKERLER VE KALYON KAZANMIŞTI

Toplam 1000 MW’lik ilk YEKA rüzgar enerji santrali lisans ihalesini Siemens Gamesa Renewable Energy, Kalyon Enerji ve Türkerler Holding’in oluşturduğu konsorsiyum kazanmıştı. Ağustos 2017’deki ihalede kazanan konsorsiyumun verdiği kilovatsaat başına elektrik satış fiyatı teklifi 3.48 dolar/cent olmuştu. Konsorsiyum Şubat 2018’de imzaladığı sözleşme kapsamında 1000 MW’lik rüzgar türbini sağlanması, kurulumu ve 15 yıl süre ile bakımını içeriyor. Anlaşma çerçevesinde Siemens Gamesa 2022 yılına kadar en az 700 MW gücünde rüzgar santrali kuracak.


Bu haber 1,039 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,616 µs