En Sıcak Konular

Perakendede ‘kişiselleştirilmiş kampanya’ dönemi başlıyor

2 Ekim 2019 09:34 tsi
Perakendede ‘kişiselleştirilmiş kampanya’ dönemi başlıyor Kategori Mağazacılık Derneği (KMD) tarafından düzenlenen Perakende Teknoloji Konferansı’na kişiselleştirilmiş kampanyalar ve insan odaklı yaklaşımlar damga vurdu.

Perakendede ‘kişiselleştirilmiş kampanya’ dönemi başlıyor

DÜNYA 

Kategori Mağazacılık Derneği (KMD) tarafından düzenlenen Perakende Teknoloji Konferansı’na kişiselleştirilmiş kampanyalar ve insan odaklı yaklaşımlar damga vurdu. Bazı mağazaların 2020 yılında itibaren müşteriye özel indirim ve hizmetleri sunacağı kampanyalara başlaması bekleniyor.

Konferansta Müşteriye Özel Kişiselleştirilmiş Kampanyalar ve Sadakat Yönetimi konusu hakkında sunum yapan Kiğılı Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Direktörü Gürkan Taşkıran, günümüzde artık müşterilerin kendi özel kişiselleştirilmiş kampanya istediğini belirterek, “Örneğin artık müşteri aldığı ürünü dilediği yerde değiştirmek istiyor. Aynı şekilde web tasarımında kişiselleştirilmiş site istiyor. Aldığı çikolatayı veya kolayı bile kendi ismiyle istiyor. Hatta ismi ötesinde o anda kendi hissettiği duyguyla istiyor” dedi.

Bu durumun bir nevi eski esnaf kültürünü anımsattığını aktaran Taşkıran, “Eskiden esnaf müşterilerine ismiyle hitap ederdi. Müşterisinin ne tür peynir alacağını, alışkanlıklarını bilirdi. Biz ise mikro ölçekte bir bakkalın yaptığını makro ölçekte yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Kişisel hizmet sunmada müşteriyi tanımanın önemli olduğunu aktaran Taşkıran, “Biz mağazamızda terzi hizmeti veriyoruz. Kişiye özel kol düğmeleri ve mağazada müşterileri izleyerek tanımaya çalışıyoruz. Ancak şu anda bizde sektörde müşterilere segment olarak kampanya sunabiliyoruz. Fakat 2020'de artık hedefimiz kişiselleşmiş kampanya sunmak. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Markaya istediği kişiye ulaşma imkanı sağlıyor

Inveon Kurucusu ve CEO’su Yomi Kasto ise, insanların yüzde 91’nin kişiselleştirilmiş öneriler sunan markaları tercih ettiğini kaydederek, yüzde 74’nün ise bu hizmeti sunanlardan hizmet alımını sürdürdüğünü aktardı. Böylece insanların duygusal durumuna ilişkin verilere bakarak kişiye göre özel indirimlerin yapılabildiğini aktaran Kasto, “X ile Y kişisinin indirime tepkisi farklı. Bu ölçümlerle istediği kişiye doğru zamanda doğru şekilde ulaşmasını sağlıyor” dedi.

“Enflasyon artık hayatımıza girdi”

Konferansın açılış konuşmasını yapan KMD Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, perakende sektörünün işleyişini etkileyen çok fazla faktör olduğuna değinerek “Finansman kaynaklarındaki değişiklikler, banka faizlerinin durumu, inşaat sektörünün ve ev satışlarının durumu gibi pek çok konu, bizleri farklı açılardan etkiliyor. Bunun yanı sıra bazı ürünlerdeki vergisel yükler, kredi kartı kullanımının sınırlandırılması gibi faktörler de işlerimizi etkiliyor. Geçen yılki hızlı dalgalanmalar yerini daha stabil bir ortama bıraksa da enflasyonun artık hayatımıza girdiğini de kabul etmeliyiz” ifadelerini kullandı.


Bu haber 922 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,595 µs